Dva meseca po smrti se je družina poslovila od DJ Aviciija

12. 6. 2018
Deli
Dva meseca po smrti se je družina poslovila od DJ Aviciija (foto: Profimedia)
Profimedia

DJ Avicii, ki je aprila umrl v Omanu, sedaj počiva v rodnem Stockholmu, kjer se je na družinskem pogrebu od njega poslovila njegova družini in tesni prijatelji.

Družina švedskega didžeja Aviciija, ki je v starosti 28 let umrl v Omanu, se je po dveh mesecih na družinskem pogrebu poslovila od slavnega glasbenika.

Družinski člani in nekaj njegovih tesnih prijateljev se je v nedeljo še zadnjič poslovilo od njega, pogreb je bil v njegovem rodnem Stockholmu, na pokopališču Skogskyrkogården, ki je znano tudi kot Gozdno pokopališče.

Uradnega vrzoka njegove smrti še vedno nimamo, je pa njegova družina pred časom v sporočilu za javnost zapisala, da glasbenik "ni mogel več naprej" in da "je želel mir". Nekateri mediji so poročali, da je družina tako potrdila njegov samomor, česar pa njegova tiskovna predstavnica nikoli ni želela potrditi.

Avicii je imel v preteklosti več zdravstvenih težav, med drugim vnetje trebušne slinavke, zaradi česar so mu leta 2014 odstranili žolčnik in slepič. Leta 2016 je naznanil upokojitev, delno tudi zaradi zdravstvenih težav.