Dve leti po bratovem umoru je Sofia Vergara dobila raka na ščitnici

Dve leti po bratovem umoru je Sofia Vergara dobila raka na ščitnici (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
18. 10. 2018

Lepa latino igralka Sofia Vergara je danes najbolje plačana televizijska igralka, za njo vzdihujejo moški po svetu. 

A v življenju ji ni bilo vedno postlano z rožicami. Kar dolga je bila pot lepe Sofie do današnje slave. “Stara sem 46 let in delam že zadnjih 30 let,” pravi Sofia in dodaja, da je enkratna izkušnja, da lahko ves čas dela tisto, v čemer resnično uživa, in da pri vsem tem lahko še zasluži milijone. Do zdaj je zaslužila že kar več kot 40 milijonov dolarjev. Igralka snema že 10. sezono serije Moderna družina, v kateri igra Glorio.

“Lahko rečem, da je Gloria postala že nekakšen drugi jaz. Vsako sezono je lažje snemati, ker že skoraj postaneš oseba, ki jo upodabljaš. Natanko že vem, kako se bo odzvala v določenih primerih, na snemanjih pa nam nikoli ni dolgčas. To pomeni, da mi Gloria ne more postati dolgočasna. Je pa res, da je več ona vzela od mene kot pa jaz od nje,” pravi Sofia, ki je na svojo kariero zelo ponosna.

Žal ji je le, ker je zaradi dela zamudila nekaj sinovih rojstnih dnevov in ker ni mogla vedno biti ob njem, ko jo je potreboval. “Vsakomur pa povem, da moraš imeti zelo rad svoje delo in kariero, da toliko časa ostaneš v svetu zabave …”

Skrivnosti v španščini

Z leti je odkrila tudi več življenjskih modrosti, recimo, da okoli sebe nikoli ne smeš imeti ljudi, ki ti srkajo energijo in povzročajo le težave. “Na začetku kariere delaš pač tisto, kar moraš in kar od tebe zahtevajo. Ko postaneš uspešen, pa je vse drugače. Zdaj delam tisto, kar želim. In to je ena od prednosti uspešne kariere,” pravi Sofia.

Zaradi igralske kariere in bolj varnega življenja se je Sofia s sinom preselila na Florido. Tam je spoznala Chrisa Paciella, ki je bil mafijec in je menda sodeloval v ropih bank, leta 2000 pa so ga celo obsodili za umor hišne pomočnice. Sofia je takrat zastavila svojo hišo za 15 milijonov dolarjev kot jamstvo zanj. Paciello je pozneje vseeno šest let preživel v zaporu.

Takrat sta se tudi razšla. Je pa Sofio doletela druga tragedija – ubili so njenega brata. “Vedel je, da je tarča ugrabiteljev zaradi uspešne družine, in je zato vedno ob sebi imel osebne stražarje. Ko pa je neki dan šel ven sam, so ga pri poskusu ugrabitve ustrelili. Bilo je leta 1998, imel je 27 let in takrat sem bila povsem na dnu,” pravi Sofia.

Danes je ta kolumbijska igralka poročena z igralskim kolegom Joejem Manganiellom (41 let). “Še dobro, da Joe ne razume špansko, tako imam lahko pred njim tudi kakšno skrivnost,” se je v oddaji komika Jimmyja Kimmla (50 let) pred kratkim šalila igralka. “Moj mož zelo rad gleda ameriški nogomet, meni pa ni niti malo všeč. No, vseeno ga velikokrat gledava skupaj in ga sprašujem, kakšno je stanje. Kadar me ni doma in je tekma njegovega najljubšega moštva, preverjam rezultat, da vem, kak­šne volje bo, ko pridem.”

Njen največji oboževalec pa je zagotovo sin Manolo, ki ima že 27 let, saj ga je imela zelo mlada, ko se je pri 18 letih poročila s prvim soprogom Joejem Gonzalesom. Ločila sta se že po dveh letih in Sofia pravi, da je od takrat živela za svojega sina. Kljub skrbi za otroka ji je uspela vrhunska kariera in zadnjih šest let je najbolje plačana televizijska igralka na svetu.

Daleč je prišla od takrat, ko je živela v kolumbijskem mestu Barranquilla s sestrama, bratoma, očetom in hišno pomočnico. Oče je redil živino za mesno industrijo. Dve leti po bratovem umoru je Sofia dobila raka na ščitnici in se je borila s to boleznijo. Na srečo so diagnozo postavili v začetni fazi in je bolezen tudi premagala.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia