Ed Sheeran je izdajo dveh pesmi prestavil zaradi Donalda Trumpa

Večina se ga spomni po pesmi Thinking out loud, ki je bila tudi pri nas več tednov na vrhu glasbenih lestvic, v tujini pa mu je prinesla dva grammyja ter nagrado za pesem leta. 
 (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Story
13. 2. 2017

Po enoletnem odmoru od glasbene industrije ima 25-letnik vse, kar se imeti da: vitkejšo postavo, novo dekle in dve pesmi na vrhu svetovnih lestvic. Ed Sheeran pa je po drugi strani glasbenik, ki mu, tudi če bi si še tako močno želeli, ne moremo očitati samovšečnosti.

Tako rad se namreč pohvali, da je eden od najkredibilnejših glasbenikov na svetu. Ja, oboževalca pesmi izpod njegovega peresa sta namreč nihče drug kot Eric Clapton in sir George Van Morrison.

Šestega januarja se je vrnil na sceno, z melodičnima singloma Shape of you in Castle on the hill, že odmevajočima z radijskih postaj. Slednji je še en v zbirki njegovega romanticizma, namenjen prebivalcem vzhodnoangleškega podeželja Suffolk, česar po njegovem pripovedovanju ni storil še nihče. "Tam smo tudi snemali videospot. Nastopajoči so moji nekdanji sošolci s srednje šole," pove. Ed se ne zmeni za to, ali ga ima javnost za kredibilnega ustvarjalca ali ne. Medtem ko jih večina o njem ne dvomi, najdemo nekaj skeptikov. Te okrca: "Briga me za takšne. Van Morrison me je nekoč peljal na zajtrk in mi povedal, kako rad me ima, Eric Clapton je prišel k meni na večerjo in dejal, kako rad ima mojo glasbo." To sta človeka, zaslužna za njegov korak v glasbene sfere, rad pove Sheeran, ki je v letu 2013 kar trikrat nastopal pred razprodano dvorano newyorškega Madison Square Gardena. "Vem, da moji heroji cenijo mojo glasbo. Vem, da v njihovem svetu nekaj pomenim, in to me navdaja s prepričanjem, da nekaj veljam." Sprva je premierno predvajanje novonastale glasbe umestil že v pretekli september, je pa priznal, da jih je nekajkrat že predvajal naključnim obiskovalcem barov, kamor je zahajal.

"Vedno, ko čakam na izid nove glasbe, jo predvajam naključnim ljudem. Smešno. Ko sem zunaj na pijači, jih vprašam, ali bi jo želeli slišati." Privilegij, da je ena izmed prvih slišala nove melodije, ima zagotovo njegovo novo dekle, Cherry, prvo, s katero je imel 'čas' ustvariti ljubezen: "Med premorom sem razmišljal o očetovstvu. Problem so le hišne zabave. Želim imeti otroke in prijatelje na obisku pa kakšno steklenico piva. Treba je premisliti," skeptično pripoveduje Sheeran, a pravi: "Bruce Springsteen si je vzel dolgotrajen premor, ko so šli njegovi otroci v šolo. Tako bo pri meni. Verjetno pa si bom ustvaril majhen studio na podeželju." Ja, le o čem še premišljuje simpatični oranžnolasec ...

Donald Trump, Bruno Mars in The Weeknd

Njegovi oboževalci, samooklicani Sheeriosi, bi lahko album pričakali že pred petimi meseci, a je izid tega pevec prestavil zaradi predsedniške farse: "Načrt izida je bil september, nato november, ravno na teden, ko so potekale predsedniške volitve. Povsem logično bi bilo, da se takrat ne bi nihče zmenil za zgoščenko," je dejal v enem izmed nedavnih intervjujev. "No, prihodnji teden pa je izšel še album Bruna Marsa, takoj zatem pa še The Weeknda. Saj me razumete, kajne?"

Napisala Neja Drozg
Fotografije Profimedia

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story06/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 06/2017

Story 06/2017, od 02. 02. 2017