Elizabeta II. ima stroga pravila oblačenja

Elizabeta II. ima stroga pravila oblačenja (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
21. 7. 2018

Nekdanja filmska igralka Meghan Markle, ki se je poročila z britanskim princem Harryjem, spoznava, da ima dvor res svoja pravila, ki jih bo morala upoštevati.

Pred kratkim je vojvodinja Meghan (36 let) na polo dirki v Ascotu, kjer kraljice sicer ni bilo, imela obute ravne sandale oblikovalke Sarah Flint. In zgodilo se je to, kar se zgodi, ko se katera izmed mlajših predstavnic dvora obleče v neko oblačilo ali pa obuje čevlje – razprodali so jih v rekordnem času. Stanejo okoli 200 evrov. Še ko sta s Harryjem hodila, si je Meghan lahko privoščila malce bolj modna oblačila, kot so strgane kavbojke in kratka krila, zdaj pa tega v njeni omari zagotovo ni več ali pa to obleče samo, ko sta s Harryjem sama doma.

No, kraljica Elizabeta II. (92 let) se vtakne tudi v čevlje. Ker ne prenese takih s polno peto oziroma platformo, jih seveda Meghan ne sme več nositi. Vsi v družini vedo, da se ji take vrste čevlji in sandale ne zdijo elegantni in prefinjeni. No, kadar kraljice ni zraven, si marsikatera princesa oziroma vojvodinja malce privošči in obleče kakšen kos, ki kraljici ne bi bil najbolj všeč.

Poleg tega da ne sme nositi polnih pet, Meghan tudi ne sme imeti nalakiranih nohtov, kar velja tudi za njeno svakinjo, vojvodinjo Kate. Dovoljen je le brezbarven oziroma kožni lak. Meghan se seveda še vedno uči, saj na kakšno pravilo tudi pozabi ali pa ga sploh ne pozna. Tako je pred kratkim na enem od sprejemov hotela prijeti za roko svojega soproga, princa Harryja (33 let), a je ta izmaknil roko. Na dvoru namreč velja nenapisano pravilo, da si v javnosti člani družine ne izkazujejo nežnosti. Meghan ima zdaj približno pol leta časa, da se nauči vseh pravil, ki veljajo na dvoru. Tudi kraljica ji pri tem pomaga. Ne želi namreč, da bi se soproga njenega vnuka osmešila v javnosti ali da bi osmešila kraljevo družino. Meghan gre sicer kar dobro od rok, a vseeno ji včasih še spodleti.

Foto: Profimedia