Ellen DeGeneres: Zvezdnica po naključju

Ellen DeGeneres: Zvezdnica po naključju (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
18. 10. 2017

Ellen DeGeneres zelo radi gledamo v njeni pogovorni oddaji The Ellen DeGeneres Show, v kateri skupaj z znanimi in manj znanimi gosti na različne načine razveseljuje občinstvo v studiu in pred malimi zasloni. Zanimivo pa je, da Ellen o delu, ki ga danes opravlja, ni nikoli sanjala, da ima smisel za humor ter da zna zabavati ljudi, pa je odkrila zgolj po naključju ...

Ellen Lee DeGeneres se je rodila leta 1958 v kraju Metairi v Louisiani, kjer je tudi preživela zgodnja leta svojega otroštva, ki so jo zelo zaznamovala. Z bratom Vanceom sta namreč odraščala v zelo konservativnem okolju, saj sta bila njuna starša – mama Betty in oče Elliot zelo verna in čustveno zadržana do njiju. Ko sta se odločila za ločitev, pa sta ju ločila tudi z bratom, saj je Vance ostal z očetom, sama pa se je z mamo in njenim novim partnerjem preselila v Atlanto. Sicer pa je zanimivo, da danes zelo uspešna komičarka, igralka in voditeljica kot mlada deklica ni bila poznana kot duhovita oseba, prav tako pa ni bila rada v ospredju in je igra ter nastopanje nista niti malo zanimala.

Raje se je posvečala živalim in je dolgo sanjala o tem, da bo postala veterinarka. A na koncu iz tega ni bilo nič, saj je menila, da za tako zahteven študij ni dovolj pametna. Tako je na univerzi v New Orleansu študirala in tudi doštudirala komunikologijo. Preden se je začela ukvarjati s stand-up komedijo, pa je opravljala vsa mogoča dela – bila je natakarica, prodajala je sesalnike, pleskala je hiše, ne nazadnje pa je delala tudi kot tajnica v odvetniški pisarni. A vse delovne izkušnje so ji vseeno še kako prav prišle – danes jih namreč, ob utrinkih iz otroštva, uporablja na svojih nastopih in z njimi spravlja v smeh staro in mlado.

Humor je prišel v ospredje po naključju

Da je Ellen izjemno duhovita oseba, se je izkazalo čisto po naključju. Na enem od javnih dogodkov je morala spregovoriti nekaj besed pred občinstvom, da bi premagala tremo, pa si je pomagala s humorjem. Začela je duhovičiti, s čimer se ni le sprostila, ampak tudi dodobra nasmejala zbrane. S tem pa je tudi pritegnila pozornost pravih ljudi, ki so ji ponudili možnosti za nastope. Nastopati je začela leta 1981, sprva je le v manjših klubih in kavarnah, pozneje pa po celotnih Združenih državah Amerike. Ni minilo dolgo, ko so jo pri TV-omrežju Showtime razglasili za najbolj zabavno osebo v ZDA.

To ji je seveda odprlo številna nova vrata in njena kariera se je začela strmo vzpenjati. Sodelovala je s številnimi znanimi voditelji znanih pogovornih oddaj, kot so David Letterman iz The Late Showa Jay Leno iz The Tonight Showa pa Oprah Winfrey iz The Oprah Winfrey show. Nastopila je tudi v nekaj filmih in TV-serijah, leta 2001 pa je dobila svoj TV show The Ellen Show, ki ga danes poznamo pod imenom The Ellen DeGeneres Show. Sicer pa se Ellen lahko pohvali, da je poleg omenjene oddaje vodila tudi že podelitev oskarjev, emmyjev in glasbenih nagrad grammy. Za svoje delo je prejela številne nagrade, med drugim kar 30 emmyjev in 20 nagrad People's Choice Award.

Ni le TV-voditeljica

Čeprav se zdi, da ob ustvarjanju in vodenju oddaje Ellen nimajo veliko časa za druge aktivnosti, to vse prej kot drži. Ellen namreč kljub obveznostim vedno najde čas za tiste stvari, ki so ji pri srcu ali jih želi uresničiti. Tako je v svojem življenju napisala že štiri knjige, ker ima rada glasbo in je v nekaj mladih ljudeh prepoznala glasbeni talent, je pred leti ustanovila tudi glasbeno založbo eleveneleven.

Leta 2015 je pod imenom Ed by Ellen izdala svojo linijo oblačil in modnih dodatkov, pozneje pa je temu dodala še izdelke za pse in mačke. In ne, ni še konec – ob vsem tem znana voditeljica najde čas tudi za dobrodelnost. Vedno rada priskoči na pomoč tako ljudem v stiski kot tudi živalim. Skupaj z ženo, igralko Portio de Rossi, namreč podpira številne organizacije, ki se ukvarjajo z zaščito in pomočjo živalim. Obe pa sta prav zaradi ljubezni do živali postali tudi veganki ter k tovrstnemu prehranjevanju spodbujata tudi druge.

Tina Ambrožič

Priporočamo