Ellen DeGeneres: Bila je brez službe in brez denarja

Ellen, ki je leta 1997 priznala, da ljubi ženske, je po tem priznanju preživljala težke čase in bila tarča številnih zbadljivk, a je vse skupaj z veliko potrpljenja uspešno prebrodila.  (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
19. 11. 2016

Od takrat, ko je priljubljena televizijska voditeljica Ellen DeGeneres javno priznala, da ljubi ženske, je minilo že skoraj 20 let, šele pred nekaj dnevi pa je prvič spregovorila o težkih časih, ki jih je prestajala po tem priznanju.

O seminpetdesetletna Ellen DeGeneres je verjetno druga najbolj znana televizijska voditeljica na svetu, takoj za štiri leta starejšo Oprah Winfrey. Simpatična in zabavna svetlolaska že od leta 2003 navdušuje z vsem dobro znano pogovorno oddajo The Ellen DeGeneres Show. Za zdaj že več kot dva tisoč oddaj je v preteklih letih prejela nešteto priznanj, med njimi številne nagrade day time emmy in people's choice. Skratka, televizijska voditeljica, ki si kruh služi tudi kot igralka, komičarka, scenaristka in producentka, je neverjetno priljubljena. Resnici na ljubo pa ji ni šlo vedno tako zelo dobro, kot ji gre danes. Potem ko je leta 1997 javno razkrila svoja istospolna nagnjenja, je bil položaj, v katerem se je znašla, vse prej kot rožnat.

"Čas je čudna reč. Bila sem povsem na dnu, nisem imela denarja in na obzorju ni bilo nobene službe. Toda korak za korakom je šlo na bolje. In na koncu je bilo veliko boljše kot le boljše," je pojasnila v intervjuju za revijo Out, ki je priljubljena predvsem med homoseksualci. Potem ko se je 'razkrila', so ukinili njeno humoristično serijo Ellen, ki so jo predvajali od leta 1994. "Bila sem osrednja tema številnih šal," je obudila spomin na tisto temačno obdobje in nadaljevala: "Nekaterim sem se smejala, a sem dojemala, da je na drugem koncu šale neka oseba. To je kruto. Hudobni humor mi tako in tako nikoli ni bil všeč, potem ko sem jo skupila jaz, pa je ta tema zame postala še pomembnejša."

Skrivnost njenega uspeha

Zakaj pa je kljub vsemu danes tako zelo uspešna? Zato, ker si je marljivo in potrpežljivo, korak za korakom znova gradila samozavest, in to z namenom, da bi bila pristna.

"O ljudeh sem se naučila, da hočejo biti številni med njimi prav tako pristni. Mislim, da imajo ljudje radi to pristnost in da čutijo neko simpatijo do nje, ne glede na to, ali me povsem podpirajo, ali jim je všeč moj življenjski slog in ali jim je všeč to, da sem poročena z žensko," je dejala Ellen, ki se je leta 2004 zaljubila v 15 let mlajšo avstralsko-ameriško igralko, model in filantropinjo Portio de Rossi. Štiri leta pozneje, natančneje 16. avgusta 2008, sta si dami dahnili usodni 'da', in sicer v svojem domu na Beverly Hillsu, kjer živita s štirimi psi in tremi mačkami.