Elton John: Drugič očka

Elton John je rojstvo prvega sina Zacharyja označil za najlepšo stvar, ki se mu je zgodila po tem, ko je spoznal svojega partnerja Davida Furnisha, podobna čustva pa so ga verjetno preplavila tudi ob rojstvu drugega otroka. 
 (foto: Profimedia.si) Profimedia.si
Vir: Lea
23. 1. 2013

Legendarni glasbenik, sir Elton John, in njegov življenjski sopotnik David Furnish sta dobila še enega otroka. O naraščaju za zdaj ni še skoraj nič znanega, ker je slavni parček precej skrivnosten in zaprt v odnosu do medijev.

Pravzaprav to, da sta Elton John in David Furnish dobila še enega otroka, ni nobeno presenečenje, saj se je po tem, ko sta dobila sinčka Zacharyja, ves čas govorilo, da si želita še enega otroka, čeprav Elton tega ni nikoli potrdil. Že konec lanskega marca, ko je bil Zachary star 14 mesecev, se je šušljalo, da sta se odločila, da je čas še za enega otroka.

"Stvari se premikajo. David in Elton nikoli nista skrivala želje, da še razširita svojo družino, in prepričana sta, da je prišel pravi čas za to. Konec tega leta ali na začetku prihodnjega bo prišel četrti član klana John-Furnish," je lani povedal anonimni vir. Da je bil ta vir dejansko dobro obveščen, je dokazal kar David, ki je sredi poletja dejal, da bi oba z Eltonom rada videla, da bi Zachary dobil bratca ali sestrico.

"Zanj bi bilo bolje, če ne bi bil sam. To je nekaj, o čemer se ves čas pogovarjava, a se še nič nisva odločila. Počakala bova na konec poletja, potem pa bova videla," je Davidove besede potrdil Elton. Poudaril pa je, da bosta – če bo padla odločitev o še enem otroku –, začela razmišljati o drugi nadomestni materi, saj ima ženska, ki je povila Zacharyja, svoje življenje in družino. "Če bi našla pol tako lepo žensko, kot je 'najina' prva nadomestna mama, bi bila presrečna," je izjavil glasbenik.

Identiteta mame je in bo ostala skrivnost
In očitno jima ni uspelo najti niti pol tako lepe ženske, saj jima je po pisanju časnika New York Post tudi drugega otroka rodila nadomestna mati, ki jima je za božič 2010 povila že Zacharyja. Mimogrede, čeprav sta po Zacharyjevem rojstvu oba vztrajala, da ne vesta, kdo je njegov biološki oče, ker sta 'oba sodelovala pri tem', je v uradnih dokumentih kot oče naveden pevec.

"Elton in David imata rada in cenita to žensko kot svojo sestro, a njena identiteta bo za vedno ostala skrivnost. Seveda je za vsak porod zajetno plačana, a ni cene, ki bi bila previsoka za njuno srečo," je zatrdil vir, ki je blizu temu homoseksualnemu paru.

Doslej se je vse vrtelo okoli Zacharyja
Precej presenetljivo pa je, da je 65-letni glasbenik tako molčeč, ko gre za drugega otroka, saj o prvem sinu Zacharyju kar ne neha govoriti in ves čas poudarja, kako zelo ponosen oče je.

"Starševstvo vsakega spremeni na bolje in žal mi je, da sem tako dolgo čakal, da postanem oče. Je briljanten, odlično prenaša potovanja, vsako jutro skupaj zajtrkujemo, vse je zanj in vse se vrti okoli njega," je med drugim izjavil Elton. In res je vse podrejeno malemu Zacharyju. Prav zaradi njega sta septembra lani za 3,5 milijona evrov prodala svoje hollywoodsko domovanje. Parček je namreč prepričan, da četrt, v kateri sta imela svojo veličastno nepremičnino, ni dovolj varna za njunega sinčka.

"Elton in David menita, da njuno hollywoodsko domovanje ni dovolj varno za njunega ljubljenca. Sicer sta imela rada svoj dom, a zdaj, ko sta starša, jima je skrb za otroka najpomembnejša," je pojasnil dobro obveščeni vir, ki je še dodal, da je bila težava tudi v tem, da je stanovanje v visoki zgradbi, Elton in John pa sta ob tem ves čas razmišljala o smrti štiriletnega sina Erica Claptona, ki je padel skozi odprto okno.

Da ima njegov sin prednost pred vsem, tudi pred njegovo bleščečo glasbeno kariero, pa je zvezdnik dokazal z izjavo, da resno razmišlja o tem, da bi končal glasbeno kariero, ko bo Zachary začel hoditi v šolo. "Hočem ga voziti v šolo in po pouku hoditi ponj. Nikakor nočem zamuditi tega dela njegovega otroštva," je svoje razmišljanje obrazložil Elton, ki se očitno zaveda, da so otroci naše največje bogastvo.

Noče ponoviti napake svojega očeta
Razlogov za to, da je zvezdnik že kar ganljivo predan očka, je več. Znano je, da je Zachary na svet prijokal kot nedonošenček, zato sta morala z Davidom nenačrtovano pohiteti v porodnišnico v Los Angelesu, da sta lahko bila navzoča pri prezgodnjem rojstvu.

"Zdravniki so nama rekli, naj ne skrbiva, a ravno, ko sva se odpravljala na dopust, so se začeli popadki, zato sva se v istem trenutku obrnila in odhitela v bolnišnico," se spominja Furnish. Po porodu sta se slekla do pasu, da sta s kožo prišla v stik z novorojenčkom. "To je bil najsrečnejši trenutek v najinih življenjih," je razneženo povedal pevčev življenjski sopotnik in dodal, da sta se z Eltonom dogovorila tudi glede vlog: "Elton bo 'daddy', jaz pa 'papa'."

Eden od razlogov za to, da se tako intenzivno posvečata svojemu otroku oziroma zdaj že svojima otrokoma, je morda tudi neke vrste slaba vest. Elton je namreč brez zadržkov priznal, da se še kako dobro zaveda, da bo Zacharyju zelo težko odraščati brez mame. Najpomembnejšo vlogo pri vsem tem pa nedvomno igra njegova prisega, da nikoli ne bo zanemaril svojega otroka. Njegov oče Stanley Dwight namreč nikoli ni prišel niti na en njegov koncert, Elton pa nikakor ne namerava ponoviti očetove napake.

"Veste, moj oče nikoli ni prišel poslušat, kako igram. Prav nikoli!" je žalostno povedal Elton. Po vsem tem se nam za lepo prihodnost obeh otrok seveda ni treba bati, a to, da se in se bo vse vrtelo okoli njiju, še ne pomeni, da bosta tudi razvajena. Kljub Eltonovemu bogastvu, ki ga ocenjujejo na 185 milijonov funtov, je par namreč odločen v nameri, da svojih otrok ne bo razvadil. To je gospod Furnish povedal že kmalu po Zacharyjevem rojstvu: "Nočeva, da bi se na kateremkoli področju počutil drugačnega, preveč varovanega."

Priporočamo