Emma Stone: Še vedno ljubi bivšega

Emma Stone: Še vedno ljubi bivšega (foto: profimedia) profimedia
Vir: Lady
23. 3. 2017

Emma Stone je že zgodaj dojela, da je igranje tisto, kar si v življenju želi početi. Zato je pri rosnih 15 letih šolo postavila na stranski tir ter starša prepričala, da je selitev v Hollywood nujna. Prvi koraki v svet filma niso bili najlažji, a tudi ne najtežji.

Dekle je bilo nadarjeno kot le kaj, zato ni ostalo neopaženo in je hitro začelo dobivati vse vidnejše vloge, pozneje pa tudi nagrade. Danes se Emma lahko pohvali, da ima pri le 28 letih za sabo že cel kup odličnih vlog, v rokah pa tudi že večino prestižnejših nagrad za filmske igralce – med drugim tudi zlati globus, nagrado BAFTA in ne nazadnje oskarja. A kdo Emma sploh je, kaj počne, ko ne snema, ter koga ljubi? Vse to in še več vam izdamo v nadaljevanju ...

Hollywood si je želela že od malega

Osemindvajsetletna Emily Jean Stone, ki jo danes poznamo pod imenom Emma Stone, je bila rojena leta 1988 v Arizoni, kjer je tudi odraščala. Ker je bila zelo energičen in glasen otrok, je svojima staršema, mami Emily Jean in očetu Jeffreyju, ter mlajšemu bratu Spencu nenehno kravžljala živčke s svojimi vragolijami. Kljub temu pa ji je šola šla izjemno dobro, saj je bilo dekle perfekcionistka in zato tudi pridna učenka s samimi odličnimi ocenami.

Prav v šoli pa se je Emma vrnila k igranju, s katerim se je prvič začela spogledovati pri rosnih štirih letih. Zato se je pridružila dramski skupini in je tako že pri 11 letih prvič stala na odru v mladinski gledališki produkciji The Wind in the Willows. Prav hitro je ugotovila, da je to tisto, kar si želi početi v življenju, zato je srednjo šolo že po prvem letniku obesila na klin in se odločila, da se posveti le igranju. A ne v domači Arizoni, temveč v Hollywoodu. A pred tem je o svojem projektu morala prepričati še starša, kar je storila na prav poseben način. Sestavila je namreč predstavitev v Power Pointu in jo naslovila Projekt Hollywood, ki ga je spremljala Madonnina pesem Hollywood. Seveda je bila njena taktika učinkovita. Celo tako zelo, da se je Emma prav kmalu, pri rosnih 15 letih, z mamo preselila v Los Angeles.

Za svoje delo je osvojila že večino prestižnih nagrad

Mlada leta gor ali dol, Emma v Hollywoodu nikakor ni izgubljala časa. Obiskovala je avdicijo za avdicijo, da bi prišla do vloge, ki bi ji pomagala prebiti se v ospredje, in prav hitro ji je to tudi uspelo. Udeležila se je resničnostnega šova In Search of the New Partridge Family (2004) TV postaje VH1, v katerem je sodelovalo osem mladih igralk, ki so se potegovale za vlogo Laurie Partridge v istoimenski seriji. Končna zmagovalka šova pa je bila prav Emma.

Serije sicer nikoli niso posneli, je bila pa to za igralko odlična odskončna deska, saj jo je vodila tako do menedžerja Douga Walda kot tudi do številnih novih in še boljših vlog. Na malih zaslonih smo jo med drugim spoznali v vlogi Violet Trimble v akcijski drami Drive, ki se je predvajala na Foxu. Na filmskih platnih pa je debitirala v komediji Superbad (2007), v katerem je za vlogo Jules prejela tudi nagrado Young Hollywood Award za najbolj vznemirljiv nov obraz. Zatem pa so si uspehi kar sledili.

Leta 2010 je Emma dobila glavno vlogo v filmu Easy A, v kateri je upodobila najstnico Olive Penderhghast in si zanjo prislužila tako nominacijo za nagrado BAFTA za vzhajajočo zvezdo ter zlati globus za najboljšo igralko. Večjo prepoznavnost ji je prinesel film Crazy, Stupid, Love, v kateri je upodobila Hannah Weaver. Sicer pa si je Emma letos za vlogo Mie v filmu La La Land prislužila tako zlati globus, kot tudi nagrado BAFTA in oskarja, in sicer vse v kategoriji za najboljšo igralko.

Zasebno življenje skrbno skriva

Emma kljub slavi ostaja preprosto dekle, ki svojo zasebnost nerada deli z javnostjo. V želji, da bi živela čim bolj normalno življenje, je nekaj let celo živela v New Yorku. Vendar pa se je lani zaradi številnih delovnih obveznosti vseeno vrnila v Los Angeles. Kljub temu pa do medijev še vedno ni tako zelo odprta, da bi jim zaupala vsako podrobnost iz svojega življenja. Ve pa se, da igralka zelo rada bere, posluša glasbo in kuha. Zelo rada svoj čas preživlja tudi s prijatelji in seveda družino, ki poskrbi, da dekle kljub slavi ostaja prizemljeno.

Bosta spet skupaj?

Tako kot Emma nerada izdaja podrobnosti iz svojega zasebnega življenja, tako nerada izdaja tudi skrivnosti o svojem ljubezenskem življenju. Tudi zato je o njem znano bore malo. S kom vse se je igralka do zdaj sestajala, je popolna neznanka. Je pa bil oziroma tudi še vedno je njena velika ljubezen igralec Andrew Garfield. Parček je bil v vezi kar štiri leta, razšla pa sta se leta 2015, vseeno pa sta še vedno dobra prijatelja in drug drugega podpirata. Oba pa tudi javno ne skrivata, da se imata še vedno rada. Andrew je v enem izmed intervjujev namreč priznal, da igralko še vedno ljubi, kot kaže, pa naj bi tudi Emmino srce še vedno gorelo le zanj. Je mogoče, da bo parček nekega dne spet pristal v objemu drug drugega? Kdo ve? Morda pa res ...

Tina Ambrožič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri