Emma Watson: Svoje zasebnosti ne deli rada z javnostjo

Emma Watson: Svoje zasebnosti ne deli rada z javnostjo (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
15. 3. 2017

Emmo smo prvič spoznali, ko je v vlogi Hermione zaigrala v filmu o Harryju Potterju, uspešnici, ki jo je izstrelila med zvezde in ji prinesla svetovno slavo. A igralka je zasebno zelo preprosto dekle, ki na slavo ne da veliko, zato ji je kljub uspehu uspelo ohraniti trezno glavo in noge trdno na tleh.

Ob snemalnih obveznostih je v roku končala šolanje in pozneje tudi diplomirala na univerzi Brown, danes pa je strastna zagovornica enakosti in ženskih pravic. Ne, nismo vam še izdali vsega! Za to se boste morali poglobiti v spodnje vrstice ... Že kot mala deklica si je želela igrati.

Emma Charlotte Watson je sicer Angležinja, a se je staršema Jacqueline in Chrisu, ki sta oba odvetnika, rodila v Parizu 15. aprila leta 1990, kjer je družina nekaj časa tudi živela. Je pa njeno, sicer dokaj mirno otroštvo nekoliko pretresla ločitev staršev, po kateri se je dekle skupaj z mamo in tri leta mlajšim bratom Alexom vrnilo v Veliko Britanijo, kjer so se nastanili v kraju Oxfordshire.

Tam je Emma obiskovala osnovno šolo, svoj prosti čas pa je posvečala branju knjig, športom, kot sta tenis in hokej na travi, ter tudi igranju. Kot je v intervjujih večkrat poudarila, je že pri rosnih šestih letih vedela, da si želi postati igralka in igrati, zato jo je mama vpisala v šolo Stagecoach Theater Arts, kjer se je učila igranja, petja in plesa ter je tudi nastopala v različnih predstavah. Se ji pa vseeno takrat zagotovo še sanjalo ni, da se ji bo življenje že v rosni mladosti obrnilo na glavo ter da bo nekega še velika zvezda.

Harry Potter jo je ponesel med zvezde

Življenje je imelo za Emmo očitno poseben načrt, saj ji je igralske agente pripeljalo dobesedno na prag. Ko so ti iskali nove obraze za snemanje filma o Harryju Potterju, so namreč stopili v stik prav z njeno učiteljico igranja, ki jim je Emmo tudi priporočila, zato so jo ti povabili na avdicijo, ki jo je dekle brez težav opravilo.

A da je dobila prav vlogo Hermione, ki jo je upodobila v vseh osmih nadaljevanjih uspešnice, je bila kriva avtorica knjige, J. K. Rowling, saj je bila prav ona tista, ki si jo je želela v tej vlogi tudi videti. Sicer pa je bil film o Harryju Potterju Emmina odskočna deska v filmski svet, saj je prav zaradi njega dobila ponudbe tudi za številne druge filmske vloge.

Med drugim je tako zaigrala v vlogi Lucy v filmu Moj teden z Marilyn Monroe (2011), v vlogi Sam v filmu Charliejev svet (The Perks of beeing a wallflower, 2012), te dni pa v naše kinematografe prihaja film Lepotica in zver. Sicer pa je Emma za svoje delo prejela tudi številne nagrade – leta 2002 je za vlogo Hermione prejela nagrado za najboljšega mladega umetnika; leta 2011 tri nagrade Teen Choice Awards; leta 2012 nagrado People's Choice Awards za najljubšo filmsko zvezdnico ter tudi kar nekaj nagrad MTV Movie Awards in še bi lahko naštevali.

Izobrazba ji je zelo pomembna

Čeprav je Emma večino svojih najstniških let preživela na filmskih setih, šole ni obesila na klin. Ravno nasprotno. Tudi na snemanju filma o Harryju Potterju so namreč imeli učitelja, ki je njo in njena igralska kolega, Daniela Radcliffa in Ruperta Grinta, poučeval.

Zato je Emma vse šolske obveznosti opravila redno in pri tem dosegala tudi izjemno visoke ocene. Pozneje pa je za nekaj let celo prekinila svojo igralsko kariero, saj se je vpisala na univerzo Brown, kjer je leta 2014 diplomirala iz angleške literature.

Prav univerza ji je, kot je povedala v enem izmed intervjujev, za nekaj časa dala občutek, da je le eno izmed deklet, in ne slavna Hermiona iz filma o Harryju Potterju. Sicer pa Emma, ki bo aprila dopolnila 27 let, poleg snemanja filmov dela tudi kot ambasadorka dobre volje Združenih narodov ter je velika zagovornica enakosti in pravic žensk.

Zasebnost skrbno skriva

Emma se je že pred leti odločila, da potegne jasno mejo med svojim zasebnim in javnim življenjem, saj si želi nekatere stvari obdržati le zase. Tudi zato v intervjujih raje govori o svojem delu kot o tem, s kom se sestaja ali kaj počne v prostem času.

Vseeno pa so mediji izbrskali nekaj zanimivih podrobnosti iz njenega zasebnega življenja. Med drugim je znano, da naj bi se igralka trenutno sestajala s tehničnim menedžerjem Williamom Knightom. V prostem času pa se rada posveča svojima dvema mačkama, Bubbles in Domino, rada bere, se ukvarja s športom, kot sta tenis in ples; obožuje pa tudi umetnost in modo.

LADIES NIGHT: Lepotica in zver

Marčevski Ladies night bo filmske navdušenke razveselil z brezčasno zgodbo Lepotica in zver (Beauty and the Beast), v kateri je kot Belle zablestela Emma Watson. Zgodba, ki jo vsi dobro poznamo in obožujemo, bo veličastno zaživela v igrani verziji in tako z osupljivo filmsko stvaritvijo počastila eno izmed najbolj priljubljenih zgodb, ki so bile kadarkoli napisane.

Obiskovalke ženskega večera se bodo razveselile izvoda revije Nova, srečne izžrebanke pa simpatičnih filmskih nagrad. Vstopnice so že v prodaji.

Ladies night: Lepotica in zver (Beauty and the Beast), 16. marec ob 20. uri v vseh kinih Cineplexx. Lepotica in zver je zgodba o čudovitem potovanju Belle (Emma Watson), pametne, lepe in samostojne mlade ženske, ki jo zver (Dan Stevens) kot ujetnico zapre v svoj grad.

Kljub prestrašenosti se Belle spoprijatelji z začaranim grajskim osebjem in sčasoma vidi, da je za robustno strašnim videzom zveri prijazno srce pravega princa. Princa, ki je bil nekdaj znan po ekstravagantnih zabavah v svojem veličastnem gradu, kjer ga je razvajalo številno podložno osebje. Postane tako važen in vase zagledan, da ko nekega dne ne sprejme v svoj ogromen grad uboge beračice, ne ve, da s tem zapečati svojo usodo, saj ga beračica, ki je čarovnica, začara v zver, njegovo osebje pa v hišne predmete. Da bi princ, spremenjen v strašno zver, spremenil strašen urok, se mora naučiti ljubiti, še preden odpade zadnji list vrtnice ...