Gala prireditev emmyjev ni prinesla presenečenj, elegance na rdeči preprogi pa je bilo veliko

Na prireditev sta prišla tudi zvezdnika Michael Douglas in Catherine Zeta-Jones. (foto: Foto: Profimedia Profimedia) Foto: Profimedia Profimedia
Vir: Story
30. 10. 2021

Pred časom je potekala slavnostna podelitev emmyjev, o kateri se govori vse leto.

Večer je zaznamoval hollywoodski glamur, največ pa so pobrale serije, ki se vrtijo na Netflixu, Apple Tv+, Disneyju, HBO in drugih popularnih platformah.

Redko ju vidite skupaj, to je postavni fant voditeljice Jane Morelj, takole sta zaljubljena

Kot je bilo pričakovati, je dramska serija The Crown ponovno zmagala in odnesla kar 10 zlatih kipcev. Proslavil se je tudi Apple TV, in to po zaslugi komedije Ted Lasso, HBO pa je slavil s kriminalno serijo Mare of Easttown.

ekipa Ted Lasso

Med najboljšimi trenutki podelitve je zagotovo navdušen govor Evana Petersa in njegov kratki, a glasni in vpadljivi poklon kolegici Kate Winslet. Peters se je evforično zahvalil Kate z besedami "ker je Kate Winslet!" Hollywoodsko ikono je počastila druga kolegica, Julianne Nicholson, ki je za svojo serijo Mare of Easttown prejela emmyja za najboljšega stranskega igralca.

Kate Winslett

Poleg Olivie Colman in Josha O'Connorja je emmyja osvojila Gillian Anderson - s tem pa je dobila svojega drugega emmyja v karieri po več kot 20 letih! Čudovit govor je imela tudi Michaela Coel, ženska, ki je s svojo serijo I May Destroy You zaznamovala televizijsko industrijo.

Gillian Anderson

Napisala je scenarija za serijo, v njej igrala, jo producirala in režirala. Čeprav je bila deležna velikega priznanja kritikov, ni dobila toliko kipcev, kot smo pričakovali. Na podelitvi je letos prejela kipec za najbolje napisano serijo, njen govor pa je bil eden najboljših tisti večer.

Napisala: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia

Nova Story že v prodaji

Story