Za Nicole Kidman prvi v življenju, za Elisabeth Moss pa kar šesti!

Za Nicole Kidman prvi v življenju, za Elisabeth Moss pa kar šesti! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
16. 10. 2017

Na letošnji že 69. podelitvi emmyjev, ameriških televizijskih nagrad, so znova odkljukali nepregledno vrsto svetovne ponudbe kakovostnih serij in oddaj.

Po pričakovanjih sta največ kipcev odnesli seriji Velike male laži in prva sezona serije Deklina zgodba, ki je nastala po romanu pisateljice Margaret Atwood. Obe seriji se ukvarjata z vprašanjem ženske emancipacije in enakopravnosti v sodobnem svetu, kar je danes, roko na srce, prava tržna niša v oglasih, glasbi in očitno tudi v filmski industriji.

Prireditev je vodil mojster Stephen Colbert, ki je med drugim omenil (v šali), da bi se dobitniki kipca morali zahvaliti ustvarjalcem serije Igra prestolov, ker so bili zaradi prestavljenega snemanja serije za letošnje sodelovanje na emmyjih prepozni, da bi jih lahko uvrstili med nominacije.

Na prireditvi so se seveda dotaknili tudi ameriškega predsednika Trumpa. Alec Baldwin je celo prejel kipec za verodostojno oponašanje Donalda Trumpa v oddaji Saturday Night. Miniserija o uspešnih mamah iz Kalifornije je pričakovano prinesla veliko zmago – osem emmyjev. Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley in Laura Dern v spremstvu Alexandra Skarsgarda pa so bili dobitniki ...

Prvega emmyja v življenju sta tako dobili Nicole Kidman in Laura Dern. Deklina zgodba je prejela šest emmyjev, glavno vlogo v seriji ima Elisabeth Moss, ki je tudi producentka. Čeprav je serija To smo mi (predvaja jo Fox Life) domov odnesla dva emmyja, je bila nominirana kar 10-krat in velja za eno od najbolj gledanih nadaljevank v zadnjih letih ter je vsekakor vredna vaše pozornosti.

Maja Muhič