Eric Bana: Humor je v zakonu zelo pomemben

Eric Bana (foto: revija Lea) revija Lea
Vir: Lea
22. 5. 2014

Avstralski igralec Eric Bana je ponosen na svoj hrvaški rod, ki je imel velik vpliv na njegovo vzgojo, poleg tega pa je njegovo soprogo pritegnilo prav to, da njegove korenine segajo k našim sosedom.

Petinštiridesetletni Eric Banadinović, bolj znan po priimku Bana, je avstralski igralec hrvaških korenin. Najbolje ga poznamo po vlogah Brucea Bannerja v znanstvenofantastični akciji Hulk, princa Hektorja v avanturistični akciji Troja in Henryja v fantazijski romantični drami Žena popotnika v času. Novinarjem avstralskega časnika Croatian Herald je razkril, da je srce svoje soproge Rebecce Gleeson osvojil prav zato, ker je Hrvat. Mimogrede, priimek Bana uporablja samo na poslovnem področju, sicer pa se on, njegova soproga in otroka uradno pišejo Banadinović.

Hrvaška je njegova prava usoda

Ericov dedek se je iz Hrvaške preselil v Argentino, kjer se je rodil Ericov oče Ivan, ki je pozneje z mamo emigriral v Avstralijo. "Od nekdaj sem ponosen na svoje korenine, ki so imele velik vpliv na vzgojo," je povedal Eric, ki je srečen tudi zaradi tega, ker so prav njegove korenine zaslužne za to, da se je vanj zaljubila ženska, s katero je poročen že 17 let. Spoznala sta se, ko sta bila oba zaposlena na televizijski postaji Seven Network. Rebecca je delala kot novinarka, Eric pa se je poskušal prebiti kot komik. Igralec je nekoč zatrdil, da je Hrvaška njegova prava usoda, in pojasnil, kako ga je prav njegov rod združil z ljubeznijo življenja: "Najboljša prijateljica moje soproge je Nicole Alagich iz Omiša. Ko sva se spoznala, se je zdelo Rebecci fascinantno, da sem tudi jaz iz Hrvaške, ki jo je obiskala kar trikrat in se zaljubila vanjo."

Eric in Rebecca sta se spoznala leta 1995, dve leti pozneje pa sta se poročila.

Zaprosil jo je kot samec leta

Rebecca in Eric sta razmerje začela leta 1995, že leto dni pozneje pa je dobro vedel, da si želi z njo preživeti vse življenje. Ravno takrat, leta 1996, ga je revija Cleo razglasila za samskega moškega leta. Za nagrado je dobil potovanje v New York, na katerem se je takoj znebil novopečenega naziva. S seboj je namreč popeljal Rebecco in jo v Velikem jabolku zaprosil. Na njegovo veliko navdušenje je privolila v poroko in leta 1997 sta si dahnila usodni dan. V 17-letnem skladnem zakonu sta se jima rodila dva otroka, leta 1999 sin Klaus, tri leta pozneje pa še hčerka Sophia. Obema potomcema nameravata predstaviti Hrvaško. "Skupaj z otrokoma nameravamo obiskati deželo mojih korenin in tega se silno veselimo," je dejal Eric.

Pomemben je humor

Čeprav se mu v vlogi komika ni uspelo prebiti na sceno in so njegov šov na omenjeni televiziji ukinili že po osmih tednih predvajanja, je za Erica prav humor pomembna sestavina razmerja. Poudarja, da z Rebecco drug drugega prav vsak dan spravljata v smeh: "Poleg tega, da se ljubiva, sva s soprogo resnično tudi všeč drug drugemu. Skupaj se smejiva prav vsak dan. In s tem ne mislim na smehljanje, ampak jo dejansko lahko pošteno nasmejim." O svoji srčni izbranki meni, da je zabavna in pametna, pravi, da je njegova velika opora in da je odgovorna za njegovo mentalno zdravje.

V zakonu sta se jima rodila dva otroka, sin Klaus in hčerka Sophia.

Poleg tega je zelo potrpežljiva in uvidevna, ko gre za Ericovo obsedenost z avtomobili in hitrostjo. Ker je zvezdnik prepričan, da je smeh v razmerju izrednega pomena, tudi svojim prijateljem, ki se nameravajo sprehoditi do oltarja, svetuje, da to storijo z žensko, ki je zabavna. Poleg humorja pa je zanj zelo pomembna tudi zasebnost, zato ni čudno, da se izogiba Hollywoodu in da ščiti svojo družino in dom. V glavnem posname le en film na leto, preostanek časa pa preživi z družino v Melbournu. Če mora zaradi snemanja slučajno za dlje časa zapustiti 'deželo tam spodaj', pa družino obvezno popelje s seboj.

Eric Bana in Eric Banadinović sta dva različna človeka, ki živita različni življenji. Eno je poslovno, drugo družinsko. In igralec teh dveh življenj noče mešati. Čeprav bi se z družino že zdavnaj lahko preselil v Ameriko, ker večinoma tam snema filme, zanj to ni prioriteta: "Povsem preprosto: to je moj dom. Tam, kjer so moji prijatelji in družina, je tudi moje življenje. Zakaj bi se temu odrekel?"

Značke: Bana Eric

Priporočamo