Esmeralda (Leticia Calderon) se je komaj izvlekla iz pekla droge

Esmeralda (Leticia Calderon) se je komaj izvlekla iz pekla droge (foto: Lea) Lea
22. 10. 2019

Zagotovo se še spomnite lika slepe Esmeralde in njene težke usode, ki so jo številni gledalci v začetku 90-ih let zavzeto spremljali v istoimenski nadaljevanki.

Slepo dekle je igrala danes 51-letna igralka Leticia Calderon, ki je bila takrat izjemno priljubljena tudi v Sloveniji. Ko je obiskala našo deželo, so se, kjerkoli se je že pojavila, zbrale nepregledne množice oboževalcev, nad katerimi je bila Leticia izjemno presenečena. Kot je dejala takrat, se ji niti sanjalo ni, da je tako priljubljena v deželi pod Alpami. Radi so jo imeli vsi: gledalci, režiseri in producenti, ki so s serijo skovali odličen zaslužek.

Čeprav bi marsikdo pomislil, da ji je slava prinesla bogastvo, prepoznavnost in življenjsko srečo, ni bilo ravno tako. Breme je bilo očitno prehudo in pričakovanja previsoka. Sčasoma je postala odvisna od mamil, saj je konzumirala kokain. Pod njegovim vplivom je nastopila tudi pred kamerami. Producenti so ji gledali skozi prste, saj je bila preveč priljubljena, da bi se je kar tako znebili.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Feliz fin de semana.

A post shared by Leticia Calderon (@leticiacalderonof) on

O svojih težavah z odvisnostjo je odkrito spregovorila leta 2013, ko je v nekem intervjuju dejala, da jo je streznil tragični dogodek - na rokah ji je zaradi predoziranja z mamili umrla prijateljica, Leticia pa je sklenila, da bo spremenila svojo pot. To ji je tudi uspelo. Znebila se je odvisnosti, tako da še dandanes igra v telenovelah, ves svoj prosti čas pa preživlja s sinovoma, Lucianom in Carlom. Še dobro, da se je pravočasno zavedla, da bi jo lahko nadaljevanje s takim življenjskim slogom veliko stalo.

Priporočamo