Felicity Huffman: Razočarana gospodinja sredi škandala

Felicity Huffman se je res 
nespametno zapletla v škandal. (foto: Profimedia Profimedia, Sipa Usa) Profimedia Profimedia, Sipa Usa
Vir: Nova
26. 3. 2019

V Ameriki se je zgodil velik škandal, v katerega so vpletene nekatere hollywoodske zvezde. 

Med njimi tudi zvezdinca Razočaranih gospodinj Felicity Huffman. Kriminalna združba naj bi od staršev, ki so želeli otroke vpisati na prestižne univerze, prejela več kot 25 milijonov dolarjev. Zaradi podkupnin pa so aretirali zvezdnico Felicity Huffman (56), ki jo lahko gledamo v seriji Razočarane gospodinje. Ko je plačala jamstvo v višini 250 tisoč dolarjev, so jo iz pripora tudi izpustili. Glede na obtožnico so posredniki poneverjali dokumente otrok, ki so vključevali rezultate sprejemnih izpitov. S tem so jim olajšali vpis na univerze, kot so Yale, Gerogetown, Stanford, UCLA in druge.

Na zatožni klopi se je znašlo kar 33 staršev. Williamu Singerju, ki je bil glavni v vsej zadevi, so vplačevali od 200 tisoč do 6 milijonov dolarjev. Igralka Felicity Huffman je morala celo deponirati svoj potni list, ker je obstajala možnost, da bi se izognila sojenju s tem, da bi odpotovala iz države. Tako se mora 29. marca pojaviti na sodišču v Bostonu. Ves čas zaslišanja je bil ob igralki njen soprog William H. Macy (69). Ko pa so prebrali obtožnico, se je kar sesedel na klop.

Bojda je igralka dala 15 tisoč dolarjev, da bi se starejša, 18-letna hčerka Sofia lahko vpisala na želeno fakulteto. To pa jim je uspelo izvedeti zaradi prisluškovanja telefonskim pogovorom, ki jih je uspelo posneti tajnim agentom. Taisto je želela storiti tudi za mlajšo hčerko, a si je pozneje premislila. Agenti FBI so v igralkin dom prišli v zgodnjih jutranjih urah v Los Angelesu, medtem ko so še vsi spali. Imeli so orožje in ukazali Felicity, da se preda.

Poleg Felicity Huffman se je med osumljenimi znašla tudi igralka Lori Loughlin (54), ki je v seriji Polna hiša igrala Rebecco. Igralka še ni bila na sojenju. Skupaj z možem, modnim kreatorjem Mossimom Giannullijem (55), pa sta plačala okoli 500 tisoč dolarjev, da bi njune hčerki prišli v veslaški tim univerze v južni Kaliforniji. Obe sicer tam že študirata. Ko je prišel škandal v javnost, je igralka izbrisala vse svoje profile na družabnem omrežju. Glede na vse obtožbe univerze pri prevarah naj ne bi sodelovale.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia