Serija o kraljevi družini: Če bi se princesa Diana privezala, bi preživela nesrečo!

11. 2. 2019
Deli
Serija o kraljevi družini: Če bi se princesa Diana privezala, bi preživela nesrečo! (foto: Profimedia)
Profimedia

Svet je obnemel, ko je konec avgusta leta 1997 princesa Diana umrla v tragični nesreči.

Diana je veljala za eno najbolj priljubljenih članic kraljeve družine, a kljub temu so obstajali tudi ljudje, ki jim ni bila pri srcu, Vse to bo prikazano v seriji z naslovom 'Paxman on the Queen's Children'. Novinar Jeremy Paxman je namreč raziskal življenja princa Charlesa, princese Anne,  Andrewa in Edwarda, pa tudi življenja njihovih zakoncev. 

Princesa Diana se ni ujemala s princeso Anne, sestro princa Charlesa - šlo je tako daleč, da se nista pojavljali na istih dogodkih, saj je Anne znala z besedami zapreti usta Diani, ki pa jo je povsem zasenčila, kjer koli se je prikazala. "Princesi Anne ni bilo všeč, kako je Diana uporabljala kamere za svojo promocijo. Anne je imela tradicionalen pristop do monarhije in do kraljevskih dolžnosti," pravi Paxman. Diana se ni ujemala niti s princem Edwardom. Prav tako je imela težave tudi s svojo mamo, Frances Shand Kydd. Njun zadnji pogovor ni bil prijeten, Diana pa je bila tako živčna, da si je obljubila, da nikoli več ne bo govorila z mamo.

Čeprav se je zakon Diane in Charlesa sprva zdel popoln, je strast kmalu izginila. Diana je bila obsedena z njegovo nekdanjo punco, zdajšnjo soprogo Camillo, ker ji je Charles lagal, da sta samo dobra prijatelja. Poleg tega sta si bila zakonca osebnostno zelo različna. Ločila sta se leta 1996. Nekaj let pozneje so bile naslovnice svetovnih revij polne slik princese Diane, ki je našla ljubezen svojega življenja, Dodija Fayeda.

A njuna ljubezen ni imela srečnega konca. Ko sta se želela izmakniti paparacom, ki so jima bili nenehno za petami, je njun šofer dirjal po cesti in izgubil nadzor nad vozilom. Diana in Dodi sta tragično izgubila življenje. Patolog Richard Shepherd je razkril, da bi princesa preživela, če bi se privezala z varnostnim pasom. "Staknila bi kvečjemu kakšno modrico in morebiti z zlomljeno roko," je zatrdil patolog.

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan