Filmska industrija bo pomagala zabrisati meje – proč s homofobijo

Filmska industrija bo pomagala zabrisati meje – proč s homofobijo (foto: Fox Networks group) Fox Networks group
14. 9. 2018

Alan, ki igra detektiva v sveži seriji Instikt na Fox Crime, je spregovoril, da je zelo hvaležen, da lahko igra v seriji, ki bo spremenila »svet«.

Zgodba je sveža in provokativna. Kriminalka odpira in razstira podzemlje velikih mest. Serija pa bo tudi razkrila pet posebnih značilnosti tega detektiva, med njimi je tudi »spolna usmerjenost«. To je še posebej zanimivo, ker je Alan do sedaj igral v mnogih tv zgodbah homoseksualca. V seriji Instinkt pa bo zdaj nastopil kot homoseksualec in prikazan bo zelo pozitivno. Še posebej pozitivno je to, da mu »pripada« vloga detektiva, ki bi naj bila »rezervirana za silake.

Detektivka, ki bo združevala nasprotja, detektiv bo imel celo moža, bo bo gledalcu vlila ravno prav »firbca«, da bo ostala napeta od prve do zadnje sekunde. S takšno detektivko, serijo, nam bo zdaj ponudil program Fox Crime, s prvo sezono serije Instinkt, ki ne skopari z igralsko zasedbo, v glavnih vlogah sta - Alan Cumming kot Dr. Dylan Reinhart in Bojana Novakovic kot Det. Lizzie Needham. Bojana je sicer iz Beograda po rodu. Morda vam bo serija zato še bližje. Bojana je odraščala v Avstraliji od svojega sedmega leta starosti, od 12 leta naprej se ukvarja z igro.

Zgodba serije Instikt: Dr. Dylan Reinhart (nekdanji agent Cie) je nadarjen pisatelj in univerzitetni profesor, ki živi umirjeno in uči psihopatsko vedenje v polnih predavalnicah. Ko ga detektivka Lizzie Needham prosi za pomoč pri iskanju serijskega morilca, ki uporablja njegovo prvo knjigo, se Dylan odloči pomagati. Pomaga jim še Julian Cousins, Dylanov kolega iz Cie. Lizziejina šefinja, Jasmine Gooden, je vesela, da njena najboljša detektivka končno z nekom sodeluje, ker od tragičnega dogodka pred enim letom noče novega partnerja. Čeprav se Dylan in Lizzie na začetku ne razumeta najbolje, ugotovita, da sta dobra ekipa, ko gre za lov na morilce, samo svojim občutkom morata slediti. Kako se bo vse skupaj odvijalo preverite sami. Na FOX crime.

Značke: Fox serija