Francoski predsednik Macron namerava princu Harryju, ki ne kadi, za poročno darilo podariti James Bond vžigalnik

Francoski predsednik Macron namerava princu Harryju, ki ne kadi, za poročno darilo podariti James Bond vžigalnik (foto: Profimedia) Profimedia
11. 5. 2018

Kaj bi za poročno darilo kupili princu, ki ima vse? Če je princ nedavno tega opustil kajenje, vžigalnik morda ni najboljša izbira. A francoski predsednik Macron ima drugačno mnenje. 

Sredi tedna je namreč elitno francosko podjetje ST Dupont oznanilo, da bo bila ST Dupont James Bond 007 zbirka med darili na kraljevi poroki. Za to je poskrbel francoski predsednik Emmanuel Macron, saj ve, da princ Harry obožuje James Bond filme.

Britanski mediji so nemudoma zapisali, da gre za precej nerodno darilo, saj princ Harry in Meghan Markle nista kadilca, ST Dupontov 007 paket pa med drugim vsebuje zlat vžigalnik in rezilo za cigare. Ob tem so v še nalivno pero in manšetni gumbi, vsi elementi pa imajo seveda logotip 007 in so zloženi v obliki starinske pištole. 

Razkritje darila se je tako zgodilo le nekaj tednov potem, ko je Meghan prepričala svojega bodočega moža, da opusti svojo predanost Marlboro Lights cigaretam in omeji pitje alkohola, vse z namenom, da bi do velikega dne spet imel svojo "vojaško postavo". 

Ko poroča Telegraph, pa je kmalu po izbruhu novice o francoskem darilu iz podjetja ST Dupont prišla nova informacija, češ, da so očitno imeli šum v komunikaciji med njihovo pariško in londonsko pisarno in da ni stoodstotno potrjeno, da bo paket vključeval tudi zlati vžigalnik. 

Podjetej ST Dupont, ki je v svoji bogati zgodovino pripravljalo darila za mnoge svetovne veljake in zvezdnike - leta 1947 so izdelali luksuzni potovalni kovček za darilo ob poroki princesi Elizabeti in princu Filipu, leta 2011 pa je takratni francoski predsednik Nicolas Sarkozy prav pri tem podjetju s 150-letno tradicijo naročil darilo za poroko vojvode in vojvodinje Cambriške - je zdaj le potrdilo, da bodo izdelali kraljevo darilo, ki bo unikatno in bo imelo vgravirano osebno sporočilo predsednika Macrona.

Meghan in Harry se bosta poročila v soboto, 19. maja v kapelici na posestvu gradu Windsor, kjer je bil Harry tudi krščen. 

Priporočamo