Lepotica razkrila, da se je rodila kot moški

Odločitev, da bo 
javno razkrila svojo 
veliko skrivnost, je 
najprej sporočila 
svojemu fantu.  (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
26. 8. 2014

Tridesetletna filipinska manekenka Geena Rocero je imela ganljiv govor, v katerem je razkrila, zakaj je tako dolgo skrivala dejstvo, da se je rodila kot moški. Že dve minuti po končanem govoru je začela prejemati klice navdušenih ljudi, ki preživljajo podobno situacijo.

Tridesetletna Geena Rocero se je rodila na Filipinih, natančneje v Manili, kot 17-letno dekle pa se je preselila v ZDA, kjer si je pozneje ustvarila uspešno kariero modela za spodnje perilo. Zdaj, 13 let pozneje, je na konferenci organizacije TED (Technology Entertainment and Design), ki se je uveljavila kot kraj živahnih predstavitev poglobljenih misli, odkrito spregovorila o sebi.

"Rojena sem kot moški. Operirana sem bila v ZDA in to mi je spremenilo življenje. Bilo me je strah to javno priznati, ker sem se bala, da bo to vplivalo na mojo kariero, da bodo ljudje mislili, da sem jih na neki način preslepila. Paranojo, da bodo izvedeli, že nekaj let nosim v sebi. Priznam, da je za moje priznanje delno zaslužen tudi strah pred rumenim tiskom. Bala sem se, da bodo odkrili mojo skrivnost, za katero niso vedele niti agencije, za katere sem delala," je dejala lepa Geena po ganljivem govoru za revijo Glamour. 

Več o manekenkini preobrazbi si preberite v novi številki revije Nova.

TIM JERAS

Značke: Geena Rocero