George Alexander Louis: Prvi tedni malega princa

Vir: Lea
29. 8. 2013

Po vsej verjetnosti bo mali princ George Alexander Louis nekoč zasedel kraljevi prestol Velike Britanije. A kljub temu ima nekoliko drugačne začetke, kot je to običajno za kraljeve dojenčke ... Na dvoru so očitno nastopili moderni časi.

Ko se je 22. julija rodil mali princ, se je v Veliki Britaniji za trenutek ustavil čas. Končno so dočakali prestolonaslednika, ki bo nekoč njihov kralj. In če je bila doslej praksa, da je dojenček od svojih začetkov na dvoru in da zanj skrbi skupina varušk, je tokrat povsem drugače.

Vojvodinja Kate in princ William sta se namreč odločila, da bosta prve tedne z malčkom preživela pri njenih starših v Buckleburyju. Zdi se jima, da bosta tam imela največ miru in da se bosta lahko malčku nemoteno posvečala.

Poleg tega mora princ William že nazaj v službo in Kate se zato najbolje počuti pri svoji mami. Poleg tega je prepričana, da ji lahko glede dojenčka prav mama najbolje svetuje.

In kako se je mladi kraljevi par znašel v novi vlogi, ki ju je še bolj zbližala?

Postala sta starša. Prve dni je malček seveda samo spal in jedel. Torej je dan mlade mamice in mladega očeta potekal dokaj rutinsko. Vstajanje, previjanje, hranjenje, spanje ... Kate seveda ni sama kuhala, za to je poskrbela gospodinja Antonella Fresolone, ki je pripravljala lahke italijanske specialitete.

In vir blizu družine je povedal, da čeprav za mizo sedita dva bodoča angleška kralja, ni nobenega posebnega protokola. William še vedno po kosilu zloži posodo v pomivalni stroj.

Tako Kate kot William se v novi vlogi odlično znajdeta in pravita, da preživljata najlepše trenutke v življenju. Poleg tega želita za svojega otroka čim manj stresno otroštvo, kakor mu ga pač lahko omogočita, glede na to, da bo nekoč kralj.

Catherine je tudi vztrajala, da na začetku ne bo imela nobene varuške, saj hoče vse postoriti sama. No, sem ter tja ji na pomoč sicer priskoči gospodinja Fresolone.

Seveda se pozneje varuškam ne bo mogla izogniti, saj bodo konec koncev malega Georgieja, predvidevajo, da bo takšen malčkov vzdevek, vendarle vzgajali v bodočega kralja. Otroček je tako vedno z enim od staršev, kadar seveda ne spi.

Varuške na kraljevem dvoru

Vsi otroci, ki se rodijo na dvoru, imajo namreč profesionalno varuško. Kraljevi par išče varuško, ki bo pazila otroka, prala perilo, likala, sprehajala pse in pripravljala zdravo organsko hrano. Plača bo znašala približno 2.000 evrov, varuška pa bo dobila tudi avto.

''Iščeva žensko, ki bo diskretna in bo varovala našo zasebnost,'' pravita Kate in William.

Poleg tega bo morala tudi loščiti srebrnino in čistiti dragoceni porcelan. Njen delovnik bo od 8.30 do 17.00, vsak dan, od ponedeljka do petka. Seveda pa bo morala biti staršema na voljo dan in noč. Z družino bo potovala, poslušati pa bo morala tudi nasvete Katinih staršev. Princ Charles (64) je imel recimo dve varuški, Helen Lightbody in Mabel Anderson.

Vedno sta nosili uniforme, nista pa smeli zasenčiti staršev. Charles se je lahko igral v parku, ni se smel umazati, klical pa ju je gospa. Njegovi varuški sta se družili samo z aristokrati. Zanj sta pripravljali samo zdravo hrano, nista pa mu smeli dajati sladkarij. Princ je bil nanju seveda zelo navezan.

Ko je imel tri leta, je mama, kraljica Elizabeta II., za pol leta morala na službeno pot, on pa je ostal doma. Zaradi obveznosti je tudi zamudila prve tri njegove rojstne dneve.

Tudi princa William in Harry sta imela varuške, čeprav je njuna mama, princesa Diana, uvedla bolj liberalno vzgojo.