George Clooney: Amal je ljubezen njegovega življenja

George Clooney: Amal je ljubezen njegovega življenja (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
22. 6. 2017

George se je pred leti bolj posvečal karieri kot pa zasebnemu življenju. A vse to se je spremenilo, ko je spoznal lepo odvetnico Amal Alamuddin, ki mu življenje obrnila na glavo ter mu vanj pripeljala vse tisto, o čemer prej nikoli ni sanjal ...

George je bil po ločitvi od prve žene Talie Balsam prepričan, da se nikoli več ne bo poročil ter da tudi ne bo imel otrok. A ko je spoznal priznano odvetnico za človekove pravice Amal Alamuddin je hitro spremenil mnenje. Par se je seznanil v Italiji leta 2013, mediji pa so ju prvič skupaj v javnosti opazili oktobra istega leta na večerji v Londonu in začeli ugibati, ali nista morda skupaj. Sama novic o razmerju dolgo nista želela komentirati, vse do pomladi leta 2014, ko je bilo jasno, da je zadeva resna.

George je po le nekaj mesecih romance šel na kolena in svojo izbranko zaprosil za roko, že istega leta pa sta se poročila. Razkošna poroka je bila konec septembra v romantičnih Benetkah, par pa se je poročil kar dvakrat – najprej na civilni poroki, nato pa še na zasebni v luksuznem hotelu Aman Canal Grande, kjer so jima družbo delali tako družinski člani kot tudi prijatelji, med katerimi je bilo veliko znanih obrazov, kot so Matt Damon, Cindy Crawford, Emily Blunt in številni drugi. Lepa nevesta je v čudoviti beli obleki modnega oblikovalca Oscarja de la Rente popolnoma očarala tako svojega izbranca Georgea kot tudi prisotne.

Svoje življenje prilagodil novi vlogi

Par si je po poroki seveda želel otrok, a ni šlo gladko. Šušljajo se je celo, da naj Amal ne bi mogla zanositi, zato naj bi ji pri tem pomagali z umetno oploditvijo. Ali se je to tudi res zgodilo, ni znano, saj v javnosti o tem nikoli nista razpravljala.

Sta pa februarja letos po mesecih ugibanj svetu končno sporočil veselo novico, da pričakujeta dvojčka! Bodoča starša, ki sta živela precej razgibano – veliko sta delala in potovala po svetu –, sta skladno z veselo novico tempo nekoliko umirila. Zato sta prilagodila svoje delovne urnike tako, da sta manj delala in bila več skupaj, odločila pa sta se tudi, da v prihodnje ne bosta več potovala v nevarne države. Bosta pa zato skoraj zagotovo več časa preživela v Veliki Britaniji, saj sta si pred kratkim prav tam na angleškem podeželju v kraju Sonning-on-Thames v Berkshiru uredila razkošen dom, v katerem imata tudi bogato opremljeno sobico za dojenčka.

Bil je prisoten pri rojstvu

George in njegova Amal sta starša postala na sončno torkovo jutro, 6. junija, ko sta se jima rodila dvojčka, deklica in deček, ki sta ju poimenovala Ella in Alexander. Kot je javnosti sporočil igralčev tiskovni predstavnik Stan Rosenfield, sta tako malčka kot tudi njuna mamica zdravi, veseli ter se imajo dobro.

Sicer pa George svoje žene in rojstva svojih dveh prvorojencev ni želel prepustiti naključju, zato je Amal rodila v Londonu v bolnišnici Chelsea and Westminster, kjer je prebivala v razkošnem in popolnoma opremljenem zasebnem apartmaju, za kar je igralec odštel okoli 11 tisoč dolarjev. A je s tem svoji ženi kot tudi otrokoma zagotovil popolno 24-urno oskrbo pred in med porodom ter po njem.

Sicer je bil pri porodu tudi sam, žal pa ni znano, ali je prerezal popkovino. Je bil pa po rojstvu dvojčkov, kot se je pošalil njegov tiskovni predstavnik, kot zadet. No, tega mu vsekakor ne moremo zameriti, saj je rojstvo otroka v življenju vsakega posameznika zagotovo dogodek brez primere. Kot je le nekaj dni po rojstvu otrok povedala odvetničina mama, Baria Alamuddin, naj bi bila Amal in George bila presrečna ter pri ravnanju z otrokoma delujeta zelo naravno, kot da bi bila mama oziroma očka že vse življenje, je sklenila novopečena babica, ki je bila prav tako v bolnišnici ob rojstvu dvojčkov.

T. A.