5 stvari, ki jih morate vedeti o poroki Georgea in Amal

Poročena! (foto: Profimedia) Profimedia
29. 9. 2014

Ta konec tedna so bile vse oči uprte v Benetke, kjer sta si zakonske zaobljube izmenjala hollywoodski šarmer George Clooney (53) in lepa britanska odvetnica Amal Alamuddin (36). Izbrali smo 5 stvari, ki jih morate vedeti o najbolj romantični poroki letošnjega leta.

1. Novopečena zakonca se nista pred fotografi prav nič skrivala. Tudi dan po poroki sta uživala v vožnji po kanalih, prijazno pozdravljala vse, ki so se posebej za ta dogodek odpravili v romantične Benetke, in ponosno kazala poročna prstana.

Prstan

2. Med svati so bili številni zvezdniki, fotografi so ujeli igralca Billa Murrayja, modno urednico Anno Wintour, igralca Matta Damona z ženo Luciano, glasbenika Bona, in manekenko Cindy Crawford z možem Randem Gerberjem.

Anna

3. Slavje se je odvijalo v luksuznem hotelu Aman. TUKAJ preverite, kako hotel zgleda od znotraj!

Hotel

4. Gostje so se na 'kraj zločina' pripeljali s čolni, zgodilo pa se je, da sta čoln, v katerem je bil Clooney, za kar nekaj časa zaustavila avtobus in ladja, ki vozi na ogled turiste. Tega so se nadvse razveselili fotografi in novinarji, ki so hitro pohiteli in ujeli slavnega igralca.

Bill

5. Poročil ju je Clooneyjev prijatelj Walter Veltroni, znani italijanski politik. Nevestina priča je bila njena sestra Tala, Georgeeva pa njegov najboljši prijatelj Rande Geber, soprog manekenke Cindy Crafword.

Cindy

Pa še to ...

Za igralca to ni prvi zakon, saj je bil do leta 1993 poročen z igralko Talio Balsam. Več o tem lahko preberete v članku George Clooney in njegove usodne ljubezni.

Amal Alamuddin je britanska odvetnica, ki je med drugim zagovarjala tudi Juliana Assangea in Yulio Tymoshenko.

S Clooneyjem sta se spoznala prek njenega dela, zaročila sta se letos aprila.