George Clooney: Grozijo jima s smrtjo

George Clooney: Grozijo jima s smrtjo (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
18. 10. 2016

Pred dvema letoma, ko je večni samec George Clooney dahnil usodni da, so številne ženske po svetu žalovale. Najbolj šarmantni med igralci se je ujel v mrežo lepe odvetnice Amal Alamuddin, ki mu je tako zmešala glavo, da je pozabil na vse zaobljube, da ne bo nikoli stopil pred oltar.

Takrat je rekel, da se je v svojo izbranko zagledal na prvi pogled. Očarala ga je z vsem, z videzom, pametjo, smislom za humor. Skratka, zdelo se je, da je našel idealno žensko zase, pa čeprav kar občutno mlajšo. George jih ima 55, Amal pa je februarja praznovala 38 let. Romantična poroka je bila v Benetkah, kamor sta povabila najbližje prijatelje. In zdelo se je, da se bo nekoč pisalo: Živela sta srečno do konca svojih dni ...

Vendar pa nad njunim zakonom oblaki niso vedno jasni, vsake toliko se zgrnejo tudi tisti bolj črni. George najverjetneje ni nikoli pomislil, da bi lahko njeno delo kakorkoli vplivalo na njun odnos.

Poglejmo samo nekaj dejstev. Lepotica je bila na primer odvetnica vodilnega pri Wikileaksu Juliana Assangea, nato svetovalka nekdanjega generalnega sekretarja OZN Kofija Anana, asistentka odvetnika Patricka Robinsona, ki je na sojenju zastopal Slobodana Miloševića, in celo odvetnica nekdanje ukrajinske premierke Julije Timošenko. In čeprav je bil sprva George navdušen nad uspešnostjo svoje izbranke in s tem tudi ponosen na to, da je odvetnica svetovnega formata, mu zdaj to ni več tako zelo všeč. S tem ne misli, da bi si želel, da njegova soproga ostane doma in obesi pravniško kariero na klin. Moti ga, da zaradi dela spravlja v nevarnost sebe in s tem seveda tudi njega. Začelo se je, ko je branila nekdanjega predsednika Maldivov Mohameda Našida. Hotela je potovati tja skupaj s soprogom, da bi se počutila bolj varno, saj pravi, da ima fobijo pred terorizmom. A George ni hotel z njo. Potem pa so se povrhu vsega pojavile še grožnje s smrtjo prav zaradi tega, ker je Amal branila omenjenega predsednika. George naj bi bil povsem iz sebe in se je odločil zaščititi njuna domovanja, še zlasti tistega v Berkshiru v Angliji. Svetovali so jima še, naj nikoli ne potujeta sama, temveč vedno z osebnimi stražarji. Tudi če gresta le v restavracijo na večerjo, jima odsvetujejo, da se peljeta sama, vedno mora z njima voznik in osebni stražar.

Nekoliko pa se je zapletlo pri dodatnem varovanju hiše v Angliji, saj so sosedje nasprotovali, da bi George Clooney tam postavil vse, kar je želel. Prepričani so, da načenja tudi njihovo zasebnost. Želel je namestiti šest varnostnih kamer na večji višini, ki bi pokrivale tudi vse sosede. Na koncu so se strinjali, da bodo kamere le tri. In medtem ko ima George veliko opraviti z varnostjo, se Amal otepa z drugačnimi težavami, kar zadeva moža. Bila naj bi zelo ljubosumna na ženske, ki Georgeu sledijo na vsakem koraku. Ena tistih zvezdnic, ki naj bi se mu preveč približala, je 49-letna pevka Faith Hill, ki se očitno Amal zdi resna grožnja, zato se ji, skupaj z Georgeem seveda, izogiba v velikem loku. Lepa odvetnica naj bi ponorela tudi zato, ker je George menda izrazil željo, da bi si šel malce pomladit obraz. To se ji zdi povsem nesmiselno in moža naj bi zaradi te izjave pošteno oštela.

Postala je modna ikona

Amal Alamuddin se je pojavila na zvezdniškem nebu kot strela z jasnega. Takrat, ko se je vanjo zagledal in zaljubil George Clooney in ko je postala njegovo dekle ter pozneje soproga. Že takoj je bilo jasno, da gre za drugačno žensko, kot smo jih vajeni ob zvezdnikih. Mlada odvetnica, uspešna v svojem poklicu, zelo čedna in z enkratnim slogom za oblačenje. Največji modni oblikovalci ji priznavajo, da je njen okus edinstven, eleganten in nevsiljiv. Poleg tega je ena tistih žensk, ki natanko ve, kako se obleči za posamezne priložnosti. Ko gre na sestanek, na večerjo, na potep po mestu ali pa na piknik. S soprogom, igralcem Gerogeem Clooneyjem, sta res eleganten par, ki povsod, kjerkoli se pojavi, zbuja pozornost. Modni kreatorji že kar tekmujejo, čigavo kreacijo bo Amal oblekla. Lahko bi ji rekli manekenka resničnega življenja. Njeno življenje je namreč zelo razgibano, ima poslovno plat, kjer je vsakodnevno v stiku s številnimi ljudmi, sicer pa je poročena z enim največjih zvezdnikov današnjega časa, s katerim hodi na mondene prireditve, podelitve in zabave. Skratka, vedno je pod budnim očesom javnosti in očitno je, da se dobro znajde. S takšno lahkoto obvladuje sceno, da je vzor številnim ženskam, ki jo poskušajo posnemati.

   

Novo stanovanje

Pred kratkim sta Amal in George v New Yorku kupila prestižno stanovanje v nebotičniku, ki pa bo vseljivo šele prihodnje leto. Penthouse ima pet spalnic, zanj pa naj bi odštela vrtoglavih 56 milijonov dolarjev.