George Clooney: Igralec je postal po naključju

George Clooney: Igralec je postal po naključju (foto: profimedia) profimedia
Vir: Lady
6. 3. 2017

George bi morda lahko postal profesionalni igralec baseballa, a v tem športu žal ni bil dovolj dober. Prav lahko bi postal novinar, a je menil, da nima tistega daru, da bi bil v tem poklicu uspešen, zato je študij pustil in se odločil, da ugotovi, kaj ga sploh veseli. Po srečnem spletu naključij je pristal pred kamero in ugotovil, da je igranje tisto, kar si želi v življenju početi.

Na vrat na nos se je preselil v Los Angeles in začel svojo pot proti vrhu. Ključen za njegov uspeh ni bil le njegov talent, temveč tudi videz, s katerim je očaral predstavnice ženskega spola. A kdo George sploh je in kako mu je uspelo, da se je prebil med zvezde, vam izdamo v nadaljevanju.

Prodajal je čevlje

George Timothy Clooney je na svet privekal daljnega leta 1961 v Lexingtonu v ameriški zvezni državi Kentucky. Njegova starša – mama Nina in oče Nick sta bila že takrat znani TV-osebnosti, zato ni nič čudno, da je tudi mali George, ki ima še starejšo sestro Adelio, že zgodaj začel nastopati. Pri petih letih se je prvič pojavil na televiziji, v pogovornem šovu, ki ga je vodil njegov oče. Vseeno si takrat ni mislil, da bo igralec, saj ga je bolj zanimal baseball, ki ga je tudi navdušeno igral, pri čemer je upal, da bo končal med profesionalci, a se to žal ni zgodilo. Tudi zato se je po zaključeni srednji šoli vpisal na študij novinarstva na univerzi v Cincinnatiju, a do diplome ni prišel, saj je menil, da nima v sebi tistega, kar je potrebno, da bi postal dober novinar. Poleg tega so ga že tako nenehno primerjali z očetom, ki je bil zelo uspešen voditelj na televiziji. Zato se je odločil, da si vzame čas, da ugotovi, kaj si v življenju sploh želi početi, zato je nekaj časa prodajal čevlje ter pobiral tobak. Na povabilo bratranca Miguela Ferrera je dobil manjšo vlogo v filmu, ki ga je ustvarjal njegov stric Jose Ferrer. Film nikoli ni ugledal luči sveta, je pa zato Clooney končno ugotovil, kaj si v življenju želi početi – igrati.

Serija ER ga je izstrelila med zvezde

Potem ko se je prvič kot igralec preizkusil pred kamerami, se je George odločil, da se preseli v Los Angeles in se popolnoma posveti igranju. A uspeh seveda ni prišel čez noč, zato je igralec, da bi preživel, delal skorajda vse, kar mu je prišlo pod roke. Ob tem je počasi dobival tudi vse več priložnosti pred kamerami, tista, ki ga je izstrelila med zvezde, je bila vloga pediatra dr. Douga Rossa v seriji ER, ki se je na malih zaslonih pojavila leta 1994. Kmalu po začetku predvajanja le-te so igralca zasuli s ponudbami za nove in nove filmske vloge. Tako je med drugim nastopil v filmih Od zore do mraka (From Dusk to Dawn, 1996), v romantični komediji Tistega lepega dne (One Fine Day, 1996), Batman & Robin (1997), Daleč od oči (Out of Sight, 1998), Vihar vseh viharjev (The Perfect Storm, 2000), Kdo je tu nor? (O Brother, Where are Thou?, 2000), Oceanovih 11 (Ocean's Eleven, 2004) in še bi lahko naštevali. Lani smo ga lahko gledali v trilerju Denarne igre (Money Monster, 2016). George je za svoje delo prejel tudi številne nagrade, med drugim tudi kar dva oskarja – za najboljšega stranskega igralca za vlogo veterana ameriške obveščevalne službe CIA ter kot producent za najboljšo sliko za film Argo. V svoji zbirki ima tudi nagrado BAFTA in zlatega globusa.

Postal bo očka dvojčkoma

V življenju lepega igralca je bilo kar nekaj žensk, z eno od njih – Talio Balsam, je bil celo poročen, a po ločitvi se je zaklel, da nikoli več ne bo stopil pred oltar ter da tudi ne bo imel otrok. No, po nekaj odmevnih romancah je George spoznal odvetnico Amal Alamuddin, ki ga je popolnoma očarala. A osvojiti naj je ne bi bilo prav lahko. Če gre verjeti medijem, je Amal Georgeevo vabilo na večerjo zavrnila kar dvakrat, in sicer z razlogom, da je preveč zaposlena. A fant je bil vztrajen in jo je na zmenek povabil še enkrat, takrat je končno privolila in vse ostalo je zgodovina. Le nekaj mesecev kasneje je sledila zaroka, še isto leto pa tudi poroka, ki je potekala v romantičnih Benetkah, prisostvovali so ji številni znani obrazi. Dobri dve leti kasneje, v začetku februarja letos, pa je parček sporočil, da bosta postala starša. Junija letos naj bi se jima rodila dvojčka – deček in deklica, ki ju oba že nestrpno pričakujeta in se ju neskončno veselita.

Aktiven je tudi v politiki in na humanitarnem področju

Clooney je zasebno zelo nerad v središču pozornosti, zato tudi zelo malo časa preživi v Los Angelesu. Raje se umakne na angleško podeželje, kjer sta si z ženo uredila svoj novi dom, ali se odpravi v Italijo, kjer ima ob jezeru Como razkošno vilo. George je v prostem času aktiven tako v politiki kot tudi na humanitarnem področju. Pred leti je na primer nasprotoval vojni v Iraku, skupaj z nekaterimi znanimi kolegi igralci je ustanovil nepridobitno organizacijo Not On Our Watch za pomoč ljudem v Darfurju, večkrat pa je na predsedniških volitvah podprl predstavnike demokratske stranke.

Tina Ambrožič

Značke: George Clooney