George Clooney: Šarmanten šestdesetletnik, ki je z leti videti samo bolje

George Clooney in soproga Amal naj bi kupila manjši grad v bližini Saint Tropeza. (foto: Foto: Profimedia Profimedia) Foto: Profimedia Profimedia
Vir: Story
12. 6. 2021

Rek, da je zob časa neusmiljen za Georgea Clooneyja, nikakor ne velja. Igralec je kljub 60 letom še vedno v odlični formi, šarm pa ga ni niti malo zapustil.

V mladih letih je bil George navdušen športnik, ki je sanjal, da bo postal profesionalni igralec bejzbola. Usoda pa je hotela, da je leta 1978 kot statist nastopil v eni od serij in takrat se je navdušil nad igralstvom. Med zvezde ga je izstrelila vloga zdravnika Douglasa Rossa v seriji Urgenca.

George Clooney

Začele so deževati tudi vloge za celovečerne filme in zvezda je bila rojena. Sledili so filmi Od mraka do zore in Tistega čarobnega dne, v katerem je zaigral skupaj z Michelle Pfeiffer. Igral je v filmu Joela Schumacherja Batman in Robin, v vojni drami Tanka rdeča črta Terrencea Malicka, istega leta pa tudi v kriminalni drami Daleč od oči režiserja Stevena Soderbergha.

George Clooney

Z njim je pozneje sodeloval še trikrat v Oceanovi franšizi, ki se je začela leta 2001 s filmom Oceanovih 11, nato pa so mu sledili še Oceanovih 12 in Oceanovih 13. Politični triler Stephena Gaghana Siriana pa mu je leta 2006 prinesel oskarja za najboljšo stransko vlogo.

George Clooney

Clooney je veljal za večnega in zakrknjenega samca Hollywooda, dokler ni v njegovo življenje vstopila odvetnica Amal in ga obrnila na glavo. Leta 2014 sta v Benetkah dahnila usodni da, tri leta pozneje pa sta dobila dvojčka, deklico Ello in dečka Alexandra.

Napisala: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia

Nova Story že v prodaji

Story