George Clooney je seksi 58-letnik

George in njegova lepa soproga Amal, s katero ima dva otroka. (foto: Profimedia Profimedia, Mega Agency) Profimedia Profimedia, Mega Agency
Vir: Nova
20. 5. 2019

George Clooney je z leti vse bolj šarmanten. 

V življenju je dosegel vse, ima bleščečo kariero, lepo soprogo in dva majhna otroka … ter je nesramno bogat. Oboževalke Georgea Clooneyja se strinjajo: igralec z leti ni izgubil šarma in privlačnosti. Igralec je bil poročen dvakrat, med letoma 1989 in 1993 z igralko Talijo Balsam (60), nato pa se je leta 2014 zaobljubil lepi, svetovno priznani odvetnici Amal Alamuddin (41), s katero je dobil dvojčka Alexandra in Elle, ki sta stara leto dni. Dolgo je veljal za enega od najbolj zaželenih samcev, ki je vedno govoril, da se ne bo nikoli več poročil in da je bilo enkrat dovolj. A se je uštel tisti hip, ko je spoznal lepo odvetnico, ki je takoj ukradla njegovo srce in jo je v Benetkah na romantični ceremoniji popeljal pred oltar.

George ni vedno razmišljal o tem, da bi postal igralec. Pravi, da je kot deček sanjal o tem, da bi postal profesionalni igralec bejzbola. Usoda pa je hotela drugače in leta 1978 je začel igralsko kariero. To je bilo v času, ko se je iz rojstnega Lexingtona v Kentuckyju preselil v Los Angeles. Prvo večjo vlogo je imel v seriji Urgenca, v kateri je igral šarmantnega zdravnika Douga Rossa. Neka njegova prijateljica v šali pravi, da je George videti tako mladostno zato, ker ni imel veliko resnih zvez in ga ženske niso preveč spravljale ob pamet. V njegovi zbirki filmskih uspešnic sicer najdemo filme, kot so Od mraka do zore, Batman in Robin, Mirovnik, Trije kralji, Oceanovih 11, Siriana, Amerikanec in mnogo drugih.

Igralec pa je znan tudi po političnem udejstvovanju in tem, da javno kritizira politike, med drugim je leta 2008 med predsedniško kampanjo podpiral Baracka Obamo (57). Prejel je tudi veliko nagrad, med njimi prestižnega oskarja za vlogo v filmu Siriana. Z igralcem Donom Cheadlom je za svojo mirovno kampanjo za Darfur v Rimu prejel nagrado za prizadevanja in ozaveščanje o humanitarni krizi v tej sudanski pokrajini. Nagrado Man for Peace (človek za mir) sta prejela v okviru osmega vrha Nobelovih nagrajencev za mir.

Ameriška revija Forbes je ocenila, da je leta 2017 Clooney zaslužil 230 milijonov dolarjev, kar ga je na lestvici bogatašev uvrstilo na drugo mesto. S tem je postal prvi igralec, ki je v letu dni zaslužil toliko denarja, za to pa se lahko zahvali znamki tekile Casamigos, ki jo je ustanovil leta 2013 s prijateljema Randejem Gerberjem (57), možem manekenke Cindy Crafword, ter Mikom Meldmanom, nepremičninskim mogotcem. 

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia