Gibonni predstavlja novi live album

3. 12. 2013

Po izdaji albuma v angleškem jeziku 20th Century Man Gibonni v prednovoletnem času predstavlja novi live album z naslovom Live. Gre za tretji koncertni album in je nekakšno nadaljevanje prejšnjega koncertnega albuma Acoustic/Electric, ki sodi med najbolj prodajane hrvaške koncertne albume.

Novi album prinaša koncertne posnetke iz Gibonnijeve turneje Toleranca (2010 – 2011), v okviru katere je nastopil tudi v ljubljanskih Križankah.

"Prva in najpomembnejša zahvala gre moji publiki in hvaležen sem za vašo podporo vsa ta leta. Če ne bi bilo vas, bi morali vsi mi igrati sami sebi v prazni dvorani. Ta album je zaradi vas. Ideja je bila ne ponavljati pesmi, ki jih že imate na albumih Koncert in Acoustic/Electric (čeprav smo Mirakul in Posoljeni zrak morali dodati)," se Gibonni na albumu zahvali svojemu občinstvu.

Album je Gibonni že najavil s singlom Slavim ove dane što si tu (live), tokrat pa predstavlja novi single Toleranca (live), pravo 'tour de force' različico skladbe.

Koncertna stalnica na Gibonnijevi turneji Toleranca je bil Damir Urban. Zato tudi ni naključje, da 'gostuje' tudi na dveh skladbah albuma Live. Glede na dobro sodelovanje in prijateljstvo med Gibonnijem in Damirjem Urbanom tudi ne čudi, da je prav Urban osmislil in oblikoval ovitek novega albuma.

Live prinaša niz Gibonnijevih hitov oz. njihovih koncertnih različic: Divji cvit, Mirakul, Žeđam, Zamoli me, Vrata moje sestre in koncertno stalnico dveh super hitov Ne odustajem – Dvije duše.

Da bi zvok dobil še sliko in tako do popolnosti zaokrožil Gibonnijevo koncertno moč in superiornost na domačem terenu, s katero se lahko že leta meri z mnogimi tujimi izvajalci, je koncertnemu CD-ju dodan še koncertni DVD. Na njem je posnetek koncerta iz zagrebške Cibone, ko je dva dni zapored zagrebška publika živela in dihala Gibonnijevo glasbo. Oba koncerta spadata med vrhunce Gibonnijeve dosedanje glasbene kariere.

Priporočamo