Gigi Hadid: Mama jo je silila k dietam

Yolanda Hadid je <br />bila nekoč tudi <br />sama manekenka <br />in še danes rada <br />pokaže, da je v <br />vrhunski formi (foto: Profimedia Profimedia, Mega Agency) Profimedia Profimedia, Mega Agency
Vir: Nova
2. 7. 2019

Danes je Gigi Hadid skupaj s sestro Bello ena najbolj iskanih manekenk mlade generacije. Najverjetneje pa je vse skupaj skrbno načrtovan mamin projekt.

Tako vsaj trdi Gigi (24), ki pravi, da jo je mama nenehno silila v diete. "V Parizu imajo radi vitka dekleta," je govorila. V resnici pa si je Gigi želela trenirati odbojko, kar pa se je mami zdelo preveč fantovsko.

Mama Yolanda (55) je vedno govorila, da pri odbojki trenirajo po štiri ure na dan in da imajo odbojkarice preveč mišičasto telo. Poleg tega je bila prepričana, da športnice jedo kot moški, medtem ko je sama želela, da se obe njeni hčerki, tako Gigi kot Bella (22), razvijata kot ženski. Preden sta se sestri pričeli ukvarjati z manekenstvom, sta bili skupaj z mamo v resničnostnem šovu The Real Houswives of Beverly Hills. Večina ljudi je na ta šov sicer pozabila, a ko so po internetu pričeli krožiti posamezni odlomki, so bili šokirani nad tretmajem, ki sta ga sestri imeli. In prav v tem šovu je Yolanda govorila, da želi, da sta njeni hčerki vitki in ne preveč mišičasti.

bella in gigi hadidNenehno jima je govorila, da se pač mora človek včasih odreči stvarem, ki jih ima rad. Gigi je v tretjem razredu osnovne šole velikokrat oblekla kar košarkarske drese. "Mislila sem, da je moja hčerka lezbijka," je dajala. Po teh odlomkih, ki so se pojavili iz šova in v katerih hčerki neneh­no kritizira glede hrane, so se usuli negativni komentarji na račun Yolande.

Nekdo je zapisal, da kakšen smisel je v tem, da služiš svoj denar in da ne moreš pojesti niti koščka svoje rojstnodnevne torte? Kajti tudi to je Yolanda prepovedovala. Vseeno pa pravi: ''Bila sem proti, da bi pred 18. letom moji hčerki sprejeli kakršnokoli vabilo na modno revijo. In menim, da sta zaradi tega močnejši. Prav sem ravnala,'' pravi Yolanda danes.

Gigi je sicer pozirala že pri dveh letih, a je mama pozneje to ustavila. Želela je, da imata njeni hčeri normalno otroštvo. Na sceno je Gigi ponovno prišla leta 2012, ko je postala Guessov obraz leta, naslednje leto pa je dva meseca pred polnoletnostjo podpisala pogodbo z IMG models. Leta 2014 je prvič sodelovala na tednu mode v New Yorku. Istega leta je pogodbo z IMG models podpisala tudi njena sestra Bella, agenciji pa se je pridružil tudi njun brat Anwar. Yolanda zatrjuje, da svetovni uspeh njenih hčerk ni pokvaril in da sta še vedno zelo skromni in normalni dekleti. Seveda je večina prepričana, da je Yolanda kariero obeh hčerk kljub vsemu skrbno načrtovala.

Besedilo: Sandra Bratuša