Gilmore Girls (Midve z mamo): Mama in hčerka, ljubljenki občinstva

Gilmore Girls (Midve z mamo): Mama in hčerka, ljubljenki občinstva (foto: Profimedia) Profimedia
13. 8. 2016

Lorelai in Rory sta že pred desetletjem za materinsko-hčerinski odnos postavili visoke standarde. Serija Midve z mamo je hitro osvojila srca gledalcev po svetu, tudi pri nas, in prav zato smo se tudi na uredništvu razveselile novice, da se simpatični rjavolaski vračata na male zaslone.

Po tem, ko so priljubljeno serijo nehali snemati leta 2007, smo na začetku meseca na Netflixu po vsem svetu lahko spremljali prvo epizodo nove, osme sezone. In čeprav ameriške televizijske serije v sezono navadno strnejo med deset in 20 epizod, bomo tokrat oboževalci uživali le v štirih novih delih, ki pa so, na veselje številnih, dolgi kar 90 minut. Podnaslov novih epizod je namreč 'Leto življenja', vsaka od štirih epizod pa predstavlja en letni čas, kar pomeni, da si bodo nove epizode zdaj sledile v vrstnem redu; zima, pomlad, poletje in jesen. Kljub nekaterim spremembam pa serija ne bi bila tista prava brez mame Lorelai in hčerke Rory. Zgodba se je namreč od nekdaj oblikovala okrog odnosa med mamo ter hčerko in prav slednja se je v zadnjih devetih letih najverjetneje najbolj spremenila. Vse od tedaj, ko so leta 2007 končali snemanje, je Rory namreč ravno zaključevala študij, bila je na začetku svoje kariere, otročič, deklica ... zdaj pa bo pred kamere stopila sveže pečena mamica. Sedemintridesetletna Alexis je namreč vse do konca skrivala novico, da sta z možem Vincentom Kartheiserjem lansko jesen postala starša. Novica je v javnost sicer pricurljala letošnjega maja, ko so pričakovanja o novih epizodah serije dosegla vrhunec, skrivnostna pa je bila tudi njuna poroka, ko sta si v Kaliforniji junija 2014 obljubila večno zvestobo.

Ljubezen se je med igralcema sicer razvnela med snemanjem priljubljene serije Oglaševalci, ko sta na filmskem platnu leta 2012 uprizarjala skrivnostna ljubimca, kot kaže, pa je skrivnostnost zaznamovala tudi njuno ljubezen iz resničnega življenja.