Golota na britanskem dvoru

Trenutno sta princ William in vojvodinja Kate na devetdnevni turneji po Bližnjem vzhodu. Gre za potovanje v sklopu kraljičine diamantne obletnice. Kljub škandalu nadaljujeta potovanje in poskušata vse skupaj pozabiti.  (foto: revija Lea) revija Lea
22. 9. 2012

Na britanskem dvoru ni nikoli miru. Mladi so očitno zelo vroči, kar kraljico Elizabeto II. izjemno jezi, a težko karkoli spremeni. Po tem, ko se je vsaj malce polegel prah okoli princa Harryja in njegove gole zadnjice na sliki z divje zabave v Las Vegasu, so se pojavile slike vojvodinje Kate zgoraj brez. Škandal brez primere.

Vendar ne tiste vrste, ki bi kakorkoli omajal priljubljenost britanske družine. Celo nasprotno – zdi se, kot da je priljubljenost kraljevega dvora na vrhuncu. Nekateri pravijo, da smo pač v 21. stoletju in da mladi živijo drugače, kot so nekoč. Čeprav bi seveda morali biti člani kraljeve družine nekoliko bolj previdni.

Harry je divji po naravi, njega bo težko ukrotiti. Zato so ga mogoče tudi po hitrem postopku poslali na misijo v Afganistan. In ko je kraljica lahko vsaj malce zadihala, je udarilo kot strela z jasnega. V francoski reviji Closer so na petih straneh objavili kar 15 fotografij para, ki uživa v graščini v Luberonu, ki je v lasti kraljičinega nečaka, lorda Linleyja. Fotografije so posnete prav v trenutku, ko je Kate tako gola oziroma zgoraj brez pristopila k Williamu in mu s kremo za sončenje namazala hrbet, da ga ne bi opeklo. Nato sta se poljubila in odšla v notranjost graščine. Kate, za katero so nedavno pisali tudi, da je noseča, je zelo žalostna, da so tako grobo posegli v njeno zasebnost.

Čeprav je kraljevi par takoj poskušal preprečiti nadaljnje objavljanje fotografij po medijih, mu to ni uspelo. Slike so se pojavile že v ameriških časopisih in pa tudi v italijanski reviji Chi. V njenem uredništvu celo trdijo, da imajo kar 200 fotografij bodoče kraljice med sončenjem zgoraj brez. Kot naslov pa so uporabili Škandal na dvoru: kraljica je gola.

Urednica revije Closer pravi, da ne vidi ničesar spornega v objavi fotografij, prav tako se ji z enakim mnenjem pridružuje tudi Alfonso Signorini, nekdanji učitelj latinščine, ki je dejal, da ga niti kraljica ne bi mogla prepričati, da fotografij ne bi objavil. "Fotografije niso niti žaljive, niti neokusne, niti morbidne in ne žalijo nikogaršnjega dostojanstva. No, v nasprotju s tistimi, na katerih je princ Harry gol na zabavi. Če v njih ne bi prepoznal novinarske vrednosti, jih zagotovo ne bi objavil. Posnete so medtem, ko je bil par na terasi, torej ni napada na njuno zasebnost," je zapisal na Twitter.

Princ William je zelo besen in hoče na vsak način zaščititi svojo soprogo. "Želim vse skupaj videti v zaporu." Zato sta skupaj s Kate podala kazensko ovadbo proti reviji Closer. Fotografu in urednici grozi celo zapor in maksimalna kazen v višini 45.000 evrov. Francija ima namreč zelo stroge zakone, kar se tiče zasebnosti. No, slike pa so objavili tudi v irskem tabloidu Irish Daily Star, glavni urednik pa je to obrazložil, da se do Kate obnaša kot do katerekoli druge slavne osebe. "Vojvodinja ni nič drugačna od katerekoli druge slavne osebe. Ima enak status kot na primer Rihanna ali Lady Gaga. Sicer pa ona ni bodoča kraljica Irske."


Iz revije Lea

Značke: Kate Middleton