Govorice o kraljici Elizabeti vzemirile javnost

Govorice o kraljici Elizabeti vzemirile javnost (foto: Proimedia) Proimedia
13. 5. 2020

Britanski tabloidi imajo polne roke dela, ko gre za kraljevo družino.

V zadnjih mesecih so se tako nekajkrat zvrstile govorice o morebitnem slovesu kraljice Elizabete s prestola, a se je izkazalo, da to ne drži, saj vajeti še čvrsto drži v svojih rokah.

Znano je, da sta kraljica in njen mož princ Philip že nekaj časa v samoizolaciji v gradu Windsor, zdaj pa tabloid The Sun poroča, da obstaja možnost, da se kraljica ne bo več vrnila k svojim obveznostim.

Pandemija koronavirusa je kraljevo družino prisilila k umiku iz javnosti, zdaj pa se že čutijo posledice. Jasno je, da se kraljica lep čas ne bo pojavila na javnih dogodkih, če pa bo to potrebno, bo javnost nagovorila preko video posnetka.

Glede na njena leta in na zdravstveno stanje njenega moža je jasno, da bo par še nekaj časa v samoizolaciji. Prav zato pa je vprašljivo njeno delovanje in opravljanje dolžnosti, zato ta medijska ugibanja niso nič nenavadnega.

"To je zelo žalostno, a preprosto ne vidim načina, kako bi se kraljica vrnila k normalnemu načinu življenja in opravljanju kraljevih dolžnosti," je dejal avtor kraljevih biografij Andrew Morton. Po nekaterih informacijah naj bi kraljica tako živela vsaj do konca septembra.