Kraljeva družina potrdila novico: Princ in princesa se ločujeta, le kaj je botrovalo temu?!

24. 4. 2024
Deli
Kraljeva družina potrdila novico: Princ in princesa se ločujeta, le kaj je botrovalo temu?! (foto: Profimedia)
Profimedia

Zakon je trajal 14 let, a zdaj je očitno vsega konec, kar je za marsikoga velik šok.

Seveda ni Velika Britanija edina, ki ima kraljevo družino - te niso tako redke in so prisotne tudi v drugih evropskih deželah. Med njimi je priljubljena počitniška destinacija številnih Slovencev, Grčija. Nedavno pa je grška kraljeva družina potrdila, da se princ Nikolaos in princesa Tatiana ločujeta.

Ta novica je šokirala številne, nazadnje se je par v javnosti pojavil pred dvema mesecema, na komemoraciji za grškega kralja Konstantina II (te so se udeležili tudi člani britanske kraljeve družine). Novico o njuni ločitvi so objavili na uradni spletni strani nekdanje kraljeve družine. V Grčiji so namreč monarhijo ukinili leta 1973, s tem, da so lahko člani družine obdržali svoje aristokratske nazive.

"Želimo vas obvestiti o pomembni odločitvi, ki sta jo sprejela princ Nikolaos in princesa Tatiana," so besede, s katerimi se začne zapis. "Po 14 letih zakona sta sklenila, da se sporazumno ločita. To odločitev sta sprejela zelo premišljeno in z medsebojnim spoštovanjem."

Zapisali so še, da bosta vedno hvaležna drug drugemu za trenutke, ki sta jih delila. Njuna prihodnja interakcija bo potekala po enakih načelih spoštovanja in razumevanja, medtem ko bosta prehajala v odnos, ki bo temeljil na močnem prijateljstvu, so še sporočili predstavniki kraljeve družine.

"Z življenjem bosta nadaljevala v Grčiji, v deželi, ki jo imata oba za svoj dom. Njuni družini ju bosta vedno podpirali," so še poudarili v objavljenem sporočilu za javnost.

Princ Nikolaos je tretji otrok zadnjega grškega kralja Konstantina II, ki je bil prijatelj britanskega kralja Karla. Njegova dosedanja soproga Tatiana je bila rojena v Venezueli. Odraščala je z mamo Marie, saj je njen oče preminil, ko je imela sedem let.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk