Guillermo del Toro z zvezdo na hollywoodskem Pločniku slavnih

Guillermo del Toro z zvezdo na hollywoodskem Pločniku slavnih (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
7. 8. 2019

Na hollywoodskem Pločniku slavnih so odkrili novo zvezdo, posvečeno mehiškemu režiserju Guillermu del Toru. Režiser in dvakratni dobitnik oskarja je znan po svojih filmskih nadnaravnih svetovih, kot sta Favnov labirint in Oblika vode.

Del Toro je svoj govor ob odkritju že 2669. zvezde izkoristil za to, da je imigrante v ZDA pozval, naj se postavijo proti ustrahovanju in razdeljevanju v državi.

Zbranim je v svojem nagovoru povedal: "Ne verjemite lažem, ki vam jih govorijo o nas. Zaupajte vašim zgodbam in da lahko vsi mi prispevamo k spremembam." Dodal je, da mu velikokrat očitajo, da živi v fantazijskem svetu, kar pa ni res, saj se ukvarja z dejstvi o duši in zgodbami.

Del Toro je Mehiko zapustil leta 1998, ko je bil ugrabljen njegov oče in so zanj zahtevali odkupnino v višini milijona dolarjev, ki jo je lahko plačal le s pomočjo režiserja Jamesa Camerona.

Povedal je še, da je v 70. letih prejšnjega stoletja na Pločniku slavnih ob zvezdah legend grozljivk Borisa Karloffa, Lona Chaneyja in Alfreda Hitchcocka dobil navdih za ustvarjanje lastnih grozljivih svetov. "Ob njihovih zvezdah sem čutil, da so tu ljudje, ki so tako čudaški, kot sem jaz, kar me je navdalo z upanjem," je rekel. "Ta zvezda je namenjena vsem tistim, ki se počutite drugačne, da lahko pridete na ta kraj in za trenutek posedite."

Na slovesnosti sta bila prisotna tudi režiser Vojne zvezd J. J. Abrams in pevka Lana Del Rey, ki je napisala pesem za del Torov zadnji film Scary Stories to Tell in the Dark. Film, za katerega je del Toro napisal scenarij, bo svojo pot po ameriških kinematografih začel 9. avgusta.

Priporočamo