Halid Beslić: Tudi on navijal za sosede

Halid Beslić: Tudi on navijal za sosede (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
31. 7. 2018

Hrvaška nogometna reprezentanca je z novo nogometno pravljico sprožila pravo evforijo, ki se pri naših južnih sosedih kljub koncu svetovnega prvenstva še ni polegla. Nastope kockastih je spremljala tudi glasbena legenda Halid Beslić, medtem ko je njegov izzivalec v Laško izzivu, Željko Joksimović, bolj malo spremljal dogajanje na nogometnih zelenicah.

Bosanski pevec Halid Bešlić je velik ljubitelj nogometa, tako nam je v pogovoru na festivalu Pivo in cvetje zaupal, da je ves čas navijal za Hrvaško. "Naše komšije (sosedje, op. a.)," poudari Bešlić in ob tem doda: "Blizu sem si s polovico hrvaške reprezentance, saj sem veliki večini prepeval na porokah. Pel sem na poroki Luke Modrića, Maria Mandžukića in mnogo drugih. 'Oženil' sem tudi Željka Joksimovića. Prav je, da se navija za 'komšije'. "Tekme sem spremljal v Zagrebu in bilo je noro. Vsi smo glasno navijali. Ponesla so me čustva. To je velik uspeh za šport. Mi Bosanci menimo, da je to tudi naš uspeh, del nas.

" Ob tem velja poudariti, da je Halid prepeval tudi našim zlatim košarkarjem po prihodu z evropskega prvenstva. Po drugi strani pa njegov tekmec Željko Joksimović ni tako velik ljubitelj nogometa. "Odkar je Srbija izpadla, nisem kaj dosti spremljal," je skesano priznal, saj je bila njegova pozornost bolj osredotočena na sveto travo Wimbledona, kjer je pred kratkim zmagal Novak Đoković. Zato pa je pristavil, da Hrvatom nadvse privošči veliki uspeh na svetovnem prvenstvu.

Besedilo: N. A. // Fotografija: Primož Predalič