Halit Ergenc slovi kot velik gurman

Najbolj je navdušen nad jedmi z jagnjetino. (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
27. 9. 2014

Zvezdnik mega telenovele Sulejman Veličastni, 44-letni Halit Ergenç, slovi kot velik ljubitelj dobre hrane. 

Tudi na snemanju se je ni odrekel. Poleg tega so imeli na snemanju možnost naročati hrano od vrhunskega kuharja, 31-letnega Nusreta Gökçea, ki je s svojimi 13 leti začel delati v mesnici, ker so bili njegovi starši brez denarja.

Danes ima Nusret vrhunsko restavracijo, v kateri Halit pogosto obeduje. "Tudi moj štiriletni sin Ali, ki je zelo izbirčen, pri Nusretu poliže prste in hoče še," pravi igralec, ki je reden gost Nusretove restavracije v Istanbulu.

Nad njegovo hrano se je navdušili, ko je izvedel, da Nusret zelo pazi na izvor hrane. Snovalci nadaljevanke Sulejman so tudi želeli, da bi bil Gökçe njihov uradni kuhar, a žal ni imel časa. V njegovi restavraciji moraš namreč mizo rezervirati za vsaj nekaj tednov vnaprej. Poleg Halita je Nusretove jedi naročala tudi 44-letnega Meltem Cumbul, ki je igrala sultanijo Fatmo. Zanimivo, da ta vrhunski gostilničar ni končal niti srednje šole.

"Ko sem zbral dovolj denarja, sem odšel na šolanje v Argentino in pozneje v Združene države," pravi Nusret in danes je njegova pot zgodba o uspehu.