Hans Sigl: Darila mu bodo dostavili na dom

31. 3. 2017 | Vir: Story
Deli

Vse se je začelo na dogodku, ki je pred Mercatorjev center Šiška privabil več tisoč obiskovalcev. Prišel je Peter Poles, prišli so Avseniki in zbrane pripravili na trenutek, ki smo ga vsi čakali. In potem je iz velikih zvočnikov začelo odmevati 'Just have a little patienceeee' - pesem, ki se je vsi oboževalci Gorskega zdravnika še kako razveselimo! Slovenijo je obiskal težko pričakovani igralec Hans Sigl!

Neučakanost se je stopnjevala, predvsem v naših mislih, saj smo vedeli, da se po dogodku z majhno skupino odpravljamo v restavracijo Strelec, na večerjo s Hansom Siglom in njegovo soprogo, dobrote pa bodo izpod prstov kuharskega mojstra Igorja Jagodica. A še pred tem smo v množici poiskali gospe, ki smo jih v nagradni igri izbrali za poseben dogodek, in jim predstavili priljubljenega igralca. Veselje je bilo, kot se spodobi, gromozansko.

Ko sta prišla večer in prava ura, smo se usedli za mizo. Hans je, kot velik gentleman, soprogi Susanne odmaknil stol od mize. Nazdravili smo s penino - Hans in Susanne z vodo, ker alkohola ne pijeta - in zabava se je začela.

Tega, zakaj smo se Slovenci tako množično odpravljali v Ellmau na enodnevne izlete, kot pravi, ne razume. Prav tako ga je s stola skoraj vrgla novica, da se je tja poleti odpravilo na stotine avtobusov, saj sam ni opazil niti enega. Kuharski specialiteti se je prepustil popolnoma. Brez posebnih zahtev, tako, kot je določil kuhar ... in nad vsako stvarjo je bil navdušen. "Hans, tudi vi radi kuhate, kajne?" sem ga vprašala med glavno jedjo, njegov odgovor pa me je za trenutek presenetil. "Rad, ampak ne tako zelo, kot si morda mislite. Vse odkar sem uredil kuharsko knjigo z recepti iz serije SOKO Kitzbühel, ljudje mislijo, da sem kuharski mojster, kar pa je daleč od resnice. Moja žena je izjemna kuharica, imam veliko srečo," je odgovoril in hitro sem načela drugo temo, z drugim vprašanjem, kot bi bila na 'hitrem zmenku' z omejenimi minutami. In ko je videl, da z mano ni šale, se je presedel na stol poleg mene. Vzel si je čas in z veliko potrpljenja - verjetno že tisočič - razkril skrivnosti snemalnih dni. To, da se s priljubljeno igralko Ronjo, ki v seriji upodablja njegovo hčerko Lili, v resnici poznata, že odkar je bila deklica komaj dojenček, in to, da se je Haiko od začetka snemanj leta 2007 pa do danes zelo spremenil, predvsem sprostil. "Zdaj ima ženo in dva otroka, mislim, da je to prispevalo k temu," je še zaupal in nadaljeval, da se že močno veseli srečanja s soigralci, saj junija že začnejo snemati novo, 11. sezono serije.

Zanimivosti njegovega obiska:

  • Od oboževalcev je dobil za kombi daril. Ker jih ni mogel vzeti s seboj na letalo, so mu na Pop TV ponudili, da mu jih dostavijo na dom.
  • Med darili se je znašlo vse od hlač do medu, marmelade, zapestnic, vzglavnikov, rož ...
  • Žena Susanne se na dogodku ni želela posebej izpostavljati. Čeprav je fotografinja, se fotografskim bliskavicam raje izogne.
  • Pop TV od zvezdnika ni prejel nobenega seznama zahtev ob njegovem obisku, kar je prej izjema kot pravilo.
  • Peter Poles se je s svojimi šalami in sproščenostjo priljubil Hansovi soprogi Susanne.
  • To je bil njegov prvi obisk tuje dežele zaradi promocije serije Gorski zdravnik.

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu

Nova Story že v prodaji

Story 13/2017

Story 13/2017, od 23. 03. 2017