Hans Sigl (Gorski zdravnik): Slava ga ni spremenila

17. 10. 2016 | Vir: Nova
Deli
Hans Sigl (Gorski zdravnik): Slava ga ni spremenila (foto: Pop TV)
Pop TV

Čeprav nadaljevanke Gorski zdravnik na malih zaslonih trenutno ne spremljamo več, se ga oboževalke še vedno rade spominjajo.

Priljubljen pa je tudi med nami novinarji, kar še posebej velja tedaj, ko na telefon ob takšnih in drugačnih informacijah poskušamo dobiti slovenske estradnike. Ti se namreč s spretnostjo izogibajo kakršnim koli vprašanjem o zasebnem življenju, medtem ko tuji mediji poročajo o precej drugačnem odnosu enega od njihovih najbolj znanih zvezdnikov Hansu Siglu. Čeprav je Hans tudi v tujini najverjetneje prej izjema kot pravilo, na katero novinarji naletimo tedaj, ko poskušamo biti bolj 'radovedni' od ostalih, k njegovemu lahkotnemu odnosu do igralskega poklica pripomore tudi dejstvo, da se v vlogi gorskega zdravnika Martina Gruberja verjetno udobno počuti.

Življenje na samotni kmetiji zanj namreč ne predstavlja nobene novosti, saj je kot otrok s starši živel v hribih na samotni kmetiji v bližini Gradca, prav tako k boljšemu razumevanju njegove vloge prispeva tudi poznavanje zdravniškega poklica, saj je med služenjem svojega vojaškega staža nekaj časa preživel tudi v bolnišnici v Innsbrucku. Kot je povedal v številnih intervjujih, tudi v ekskluzivnem pogovoru za revijo Lea, pa mu pri zdravstvenih temah pomagajo številni prijatelji, ki prihajajo iz medicinskih krogov.

Komunicira z oboževalci

Sicer pa dobrega vtisa o Hansu niso dobili le novinarji, s katerimi igralec sodeluje po službeni dolžnosti, temveč tudi oboževalci, ki so mu v preteklosti besede spodbude namenili na Facebooku. Priljubljeni igralec namreč slovi po tem, da si za vsako sporočilo posebej vzame čas, ga prebere in sam nanj tudi odgovori, ko ga je eden od tujih novinarjev vprašal, zakaj si za to ne omisli asistenta, pa se je opazki le razočarano namuznil.

Tekst: Maja Muhič