Hans Sigl in Hardy Krüger Jr. osvajata slovensko občinstvo

30. 7. 2017 | Vir: Lea
Deli
Hans Sigl in Hardy Krüger Jr. osvajata slovensko občinstvo (foto: Profimedia)
Profimedia

Prva skupna lastnost je že ta, da oba osvajata slovensko občinstvo, prvi ga je lani, zadnji pa med tednom zabava v letošnjem poletju. Skupno jima je tudi to, da tako prvi kot drugi – vsaj v seriji – nimata težav z dekleti, oba na filmskem platnu skrbita za najstniško hčerko in oba poznata odgovor na skoraj vsako vprašanje. Na uredništvu pa smo tokrat raziskali, kaj imata skupnega v življenju, skritem pred očmi javnosti.

Z ačnimo pri kuhanju. Vse pogostejšem hobiju modernih moških. O tem, da se Hans Sigl rad mudi v kuhinji, smo sicer povedali že veliko, kot nam je povedal med obiskom Slovenije, pa je njegova povezava s svetom kulinarike bolj kot ne medijsko 'napihnjena' zgodba iz časa, ko je pomagal pri urejanju knjige z recepti. A njegova strast do dobre hrane ostaja.

Prav tako naj bi se nad kuho navduševal tudi zvezdnik serije Gozdarska hiša Falkenau, ki svojo strast do dobre gastronomije navadno do zadnje kapljice užije na potovanjih in ob druženjih s prijatelji. V kuhinji je vešč. V resnici celo tako zelo, da je na splet postavil svoj kuharski blog, na katerem z oboževalci deli svoje kulinarične pogruntavščine, pa tudi vključevanja v dobrodelne projekte, ki jih podpira kot ambasador in tudi kot amaterski kuhar.

Fotografija

Druga skupna točka je brez dvoma fotografija. Hardy je strasten fotograf, ki je v preteklosti že organiziral več samostojnih fotografskih razstav. "Fotografija me je od nekdaj navdihovala. Je nepredvidljiva in ne moreš je nadzorovati," je o svoji strasti na spletni strani zapisal igralec in dodal, da se fotografija z igralstvom lepo dopolnjuje. "Pri igranju imaš vse na pladnju. Stvari že obstajajo. Pri fotografiji pa vse naredim jaz. Sledim svojim občutkom in dovolim fotoaparatu, da naredi svoje," je nadaljeval razmišljanje.

In čeprav gorski zdravnik nad fotografijo ni tako navdušen kot Hardy – predvsem v smislu poziranja, saj nam je med svojim obiskom Slovenije priznal, da bi se fotografiranj vedno najraje izognil –, se kot fotografinja že dalj časa dokazuje njegova žena, ki  je tudi avtorica številnih njegovih portretov.

Moda

Oba sta pravi stilski ikoni, kar morda še malce bolj velja za Hardyja, saj Hans od nekdaj velja za svobodnjaka, ki sledi notranjemu občutku. Čeprav je na spletu najti veliko fotografij, na katerih je Hans v številnih malce nerodnih stilskih izbirah, ga svetovna javnost ničkolikokrat pohvali zaradi njegovega svojeglavega modnega sloga, sproščenosti in domiselnih dodatkov, prav zaradi tega pa je v preteklosti že podeljeval tudi najbolj priznane modne nagrade v nemško govorečih deželah. Hardy na drugi strani priznava, da ga v življenju očara vse lepo. Od umetnosti do arhitekture in sloga. Njegova stilska ikona je znamenita Coco Chanel, saj prav tako kot ona tudi Hardy prej kot modnim trendom sledi pravilom slogovnih proporcev.

Ločitev

Poleg vsega pa sta oba zvezdnika malih zaslonov v zasebnem življenju imela tudi malce ljubezenske nesreče. Oba sta namreč ločena – Hans Sigl enkrat, Hardy dvakrat, in medtem ko je prvi našel srečo s svojo sedanjo ženo Susanne, se je drugi po travmatični smrti osemmesečnega sina spet ločil, svojo srečo v ljubezni pa še vedno išče.