Hans Sigl se kot dr. Gruber spomladi vrača kot pacient

14. 12. 2016 | Vir: Lea
Deli
Hans Sigl se kot dr. Gruber spomladi vrača kot pacient (foto: Getty Images)
Getty Images

Ko se je ob koncu poletja Gorski zdravnik z malih zaslonov poslovil od Slovenk in Slovencev, smo oboževalke (tudi na uredništvu) s pričakovanjem čakale trenutek, ko bomo večere lahko spet preživljale v njegovi družbi. Kot kaže, je ta trenutek končno napočil, saj so s Pop TV sporočili, da se Gorski zdravnik spomladi vrača!

S pomladi se torej vrača Hans Sigl z deseto sezono, ki so jo ustvarjali celo letošnje poletje. Po napovedih je letošnjo pomlad pričakovati sedem novih 90-minutnih epizod, v katerih bodo kot stalni liki nastopili vsi igralci, ki smo jih vzljubili v minulih mesecih, kot člana stalne igralske zasedbe pa bosta nastopila tudi Axel Barth in Oliver Dommenget. Kot napovedujejo tuji mediji, nas čakajo pestre epizode, saj se dr. Gruber, kot smo utegnili izvedeti, v deseti sezoni vrača kot pacient.

Nepričakovani splet dogodkov dr. Martina Gruberja prisili k razmišljanju o njegovem obstoju v Ellmauu, o tem, kaj si želi v življenju, kar je v ekskluzivnem intervjuju ob začetku poletja Hans zaupal tudi nam, ko je rekel: "V resnici se Martin sploh ni toliko spremenil, lahko pa povem, da Martina v 10. sezoni, ki jo trenutno snemamo, začnejo razjedati dvomi. Sprašuje se, ali je njegovo življenje v Ellmauu še vedno dobro in ali si v življenju želi poskusiti kaj novega." Snemanje nove sezone so sicer končali prejšnji mesec, torej novembra, Nemci pa bodo nove epizode ene najbolj priljubljenih serij v Evropi lahko gledali že prihajajočo zimo.

Kaj lahko pričakujemo

Tudi v deseti sezoni bo dr. Martin Gruber odprl svojo ordinacijo in v njej sprejel paciente, ki se z njegovim življenjem povežejo tako osebno kot tudi profesionalno. To še posebno močno drži prav za nove epizode, saj bodo Martina Gruberja odpeljali na kliniko v Hallu, kar bo ob živce spravljalo tako zdravniškega kolega Dr. Kahnweilerja kot tudi dr. Vero Fendrich, saj bo Martin bolnišnično posteljo zapustil kar samovoljno. Martin se bo spraševal, kaj si resnično želi v življenju, še vedno bomo priča zapletu z njegovo nekdanjo partnerico Anne, razvijala pa se bo tudi njegova zgodba s svežo ljubeznijo Rike.

Kljub temu da se mama Gruber v resnici nikoli ni preveč vmešavala v ljubezensko življenje svojih sinov, je tokrat v imenu svetle prihodnosti Grubarjeve domačije na Annini strani, medtem ko bo Martin resno razmišljal o tem, da se preseli k Rike. Po nasvet se gorski zdravnik tudi tokrat zateče k svojemu starejšemu stanovskemu kolegu Romanu, na razplet celotnega dogajanja pa bomo morali še malce počakati.

Velikega pritiska javnosti, ki z nestrpnostjo pričakuje sleherno epizodo Gorskega zdravnika, se zaveda tudi glavni igralec. Kot je povedal za tuje medije, je tudi zdaj, med decembrom in junijem, ko si igralci od ustvarjanja serije vzamejo dopust, v koraku s potekom serije. "Kjerkoli že sem, ali v pekarni ali v restavraciji, me ljudje vedno sprašujejo o tem, kaj bo v prihodnjih epizodah. Ljudje so radovedni, radi bi bili bolj vključeni v serijo," je pojasnil in dodal, da se prav zaradi stika s svojimi oboževalci še kako zaveda, da so pričakovanja večja kot kdaj prej.

"In mislim, da je prav zato pravi čas, da predstavimo nekaj novega. Sicer pa je Hans, ki Gorskega zdravnika igra že vse od leta 2008, eden izmed najbolj priljubljenih igralcev. Vsako epizodo si samo v Nemčiji ogleda okrog sedem milijonov ljudi, s čimer se je serija umestila med najbolje gledane filmske stvaritve nemške televizije vseh časov. Prav zato načrtov o zaključku snemanja še ni, kot je v tujih medijih povedal Hans, pa novi scenariji z novimi prizori in teksti že nastajajo. 

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu