Hans Sigl: Žena v njegovo življenje vnaša mir

21. 9. 2016 | Vir: Lady
Deli
Hans Sigl: Žena v njegovo življenje vnaša mir (foto: Getty images)
Getty images

Serija Gorski zdravnik je ena najbolj priljubljenih serij zadnjih časov, ki se je ljudje kar ne morejo nagledati. Razlog za to ni le privlačna vsebina, temveč tudi osrednji lik serije, zdravnik dr. Martin Gruber, ki ga odlično upodablja igralec Hans Sigl. In čeprav se zdi, da o njem veste že vse, se vedno najde še kakšna malenkost, zaradi katere ostanemo brez besed. Ne verjamete? V nadaljevanju lahko preverite, kaj vse smo še izbrskali.

Serija Gorski zdravnik je obnorela staro in mlado tako na nemško govorečih območjih kot tudi zunaj njih. Hans Sigl, ki upodablja glavnega junaka serije dr. Martina Gruberja, meni, da je to zato, ker ima serija odlično vsebino, ki se izjemno dobro razvija. In čeprav je njegov delovni tempo zahteven – snema namreč od jutra do večera, v delu neizmerno uživa in v intervjujih večkrat poudari, da se vloge zdravnika še ni naveličal. Ravno nasprotno – s svojim delom je zelo zadovoljen, zato naj bi snemanja novih delov nadaljeval tudi vnaprej. Ne nazadnje mu je vloga zdravnika tudi preprosto pisana na kožo in je lik v vseh teh letih, odkar ga igra, tudi že zelo dobro razvil. A za to, da gre Hansu vloga zdravnika tako dobro od rok, ni kriva le njegova odlična igra, temveč tudi lastne izkušnje. Ne, igralec ni bil nikoli zdravnik, je pa pred leti v bolnišnici v Innsbrucku enajst mesecev opravljal prostovoljno delo. V okviru tega je moral delati vse mogoče stvari – med drugim je ljudi umival, jim dajal jesti in še kaj. Takrat je tudi prvič v živo videl mrtvega človeka in ga odpeljal v mrtvašnico, kar ga je tako pretreslo, da se je moral za nekaj ur umakniti od vseh in vsega, da je lahko vse skupaj predelal. Ga je pa ta izkušnja zaznamovala tako, da sedaj drugače gleda na življenje, predvsem je prepričan, da je zdravje največja sreča, za vse ostalo pa človek že lahko poskrbi sam.

Poročni dan je bil eden najlepših v njegovem življenju

Tako zadovoljen kot je na delovnem področju oziroma še bolj, je Hans tudi zasebno. Igralec je leta 2004 po naključju spoznal Susanne Kemmler, s katero sta le nekaj let kasneje postala par in se leta 2008 tudi poročila. Poroka se je odvijala na igralčevem domačem koncu, avstrijskem Tirolskem, v gostišču RübezahlAlm, ki se nahaja na 1200 metrih nadmorske višine v bližini kraja Ellmau, kjer Hans danes snema serijo Gorski zdravnik. Kot danes večkrat rad poudari, naj bi bil njegov poročni dan tudi najlepši dan v njegovem življenju. Tako on kot tudi njegova izbranka sta namreč čutila, da je vse točno tako, kot mora biti, ter da preprosto pripadata drug drugemu. Tako je tudi osem let po poroki, saj je njuno razmerje še vedno čvrsto, komunikacija med njima pa odlična. Igralec je nekoč v enem izmed intervjujev povedal, da je uspeh njunega razmerja odprtost in iskrenost, morebitne težave pa vedno rešujeta s pogovori. Sicer Hans rad pove, da je njegova žena izjemna oseba, ki v njegovo življenje vnaša mir. Razen tega sta kot vsak običajen par – gospodinjske obveznosti si porazdelita, čeprav sam obvlada čisto vse, tudi kuhanje in likanje.

Z družino so radi skupaj

Zakonca skupnih otrok nimata in naj si jih tudi ne bi želela, izjemno pa uživata v svoji sestavljeni družini. Oba sta namreč v zakon pripeljala otroke iz prejšnjih razmerjih – Susanne sinova Jonasa in Niklasa ter hčerko Joano, ki si delijo dom z njima v Ammerseeju; Hans pa sina Nepomuka Jina, ki živi z njegovo bivšo ženo igralko Katjo Keller v Münchnu, kjer ga pogosto obiskuje. Družina proste trenutke zelo rada preživlja skupaj – poleti pobegnejo na morje, božične praznike pa radi praznujejo doma. Priprave na ta dan se začnejo že tedne prej, ko vsi skupaj okrasijo hišo, Susanne pa je tista, ki vsako leto na drugačen način okrasi novoletno jelko ter na božični dan poskrbi za slastne jedi, ob katerih uživajo vsi. Hans je zadolžen za dobro razpoloženje, s čimer nima veliko dela. Tudi zato ne, kar naj bi vsi v družini igrali vsaj en instrument – sam igra bobne in tudi poje; zato vsaki božični pojedini sledi pravi mali koncert, na katerem družba preigrava različne hite.

Stres preganja s športom

Čeprav se zdi, da je življenje igralca ena sama radost in veselje, je vse prej kot to. Zaradi svojega dela je Hans veliko odsoten od doma, saj dela od jutra do večera. Njegov delovni dan se običajno začne že okrog pol sedmih, z ekipo pa so na snemanju pogosto tudi po dvanajst ur na dan in več. Pozimi jim pogosto ponagaja tudi hladno vreme, kar zna biti še posebej neprijetno, pa tudi stresno. Zato je za Hansa zelo pomembno, da je v čim boljšem zdrav­stvenem stanju ter v dobri kondiciji. Svoje zdravje jemlje zelo resno, zato redno opravlja zdravniške preglede. Da bi bil fit in zdrav, proste trenutke, kolikor jih pač ima, posveča različnim športnim aktivnostim. Rad igra golf, hodi v hribe, v zimskih dneh pa tudi smuča. Tuja mu naj ne bi bila niti joga, ki ni le dobra za vzdrževanje kondicije, ampak je obenem tudi odlično sredstvo za preganjanje stresa.

Tekst: Tina Ambrožič