Harrison Ford, največji zaslužkar v Hollywoodu

19. 6. 2009 | Vir: Story
Deli
Pri 66 letih se zdi, kot da je Harrison Ford na višku svoje ustvarjalnosti.

Če ne drugega, vsaj kar se zaslužka tiče, saj je v preteklem letu s filmom Indiana Jones zaslužil neverjetnih 50 milijonov evrov, tako vsaj navajajo v reviji Forbes. To pomeni, da je v filmski meki krepko na prvem mestu.

Sam priznava, da je razmišljal, preden je sprejel vlogo, saj se raje, kot da bi snemal, posveča svoji zaročenki Calisti Flockhart in otrokom. Režiser filma Steven Spielberg si seveda mane roke, saj je film Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje zaslužil več kot 578 milijonov evrov in je pristal na 23. mestu najbolj uspešnih filmov. Harrisonu Fordu je obljubil delež od dobička.

Med lanskoletne velike zaslužkarje so se uvrstili tudi Adam Sandler: 43 milijonov evrov, Will Smith: 35 milijonov evrov, Eddie Murphy: 31 milijonov evrov, Nicholas Cage: 31 milijonov evrov, Tom Hanks in Tom Cruise po 23,5 milijona evrov. Kot edini britanski igralec se je na Forbesovo lestvico uvrstil Christian Bales s 7,7 milijona evrov.

Igralec priznava, da mu ni bilo težko skočiti nazaj v vlogo Indiane Jonesa, zaradi katere je pred 20 leti postal tako slaven.

“Nikoli se ne naveličam Indiane. Bilo je samo vprašanje, kako najti najboljšo zgodbo, pri kateri se bomo Steven Spielberg, George Lucas in jaz najbolj ujeli. Še pred desetimi leti nikakor nisem verjel, da bom danes še vedno snemal takšen akcijski film,” Harrison opisuje občutja glede te pustolovske akcije.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec