Harry in Meghan na srečanju z Desmondom Tutujem

Harry in Meghan na srečanju z Desmondom Tutujem (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
25. 9. 2019

Britanski princ Harry in njegova soproga Meghan sta se danes v okviru svoje afriške turneje srečala z južnoafriškim borcem proti apartheidu, nadškofom Desmondom Tutujem. Na srečanju je bil tudi štirimesečni sin britanskega kraljevega para Archie, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Meghan je držala svojega štirimesečnega sina v rokah, ko ju je skupaj s Harryjem pozdravil dobitnik Nobelove nagrade za mir Tutu skupaj s svojo hčerko Thandeko.

Tutu in njegova soproga Leah sta že pred današnjim snidenjem sporočila, da je srečanje z britanskim vojvodo in vojvodinjo redek privilegij, so sporočili iz njune fundacije.

Mlada kraljeva družina se mudi na svoji prvi afriški turneji. Par je danes prvič s seboj na uradne obveznosti vzel tudi Archieja.

Meghan se bo popoldne srečala s podjetnicami in investitorkami s področja tehnologije. Harry pa bo odpotoval v Bocvano, kjer bo v četrtek med drugim posadil drevo v tamkajšnjemu rezervatu in obiskal projekt, ki vključuje obolele z virusom hiv. Kasneje se bo mudil še v Angoli in Malaviju, nakar se bo 1. oktobra vrnil k Meghan v Južno Afriko.

Priporočamo