Harry in Meghan najela varnostnike, ki so čuvali največje svetovne zvezdnike

Harry in Meghan najela varnostnike, ki so čuvali največje svetovne zvezdnike (foto: Profimedia) Profimedia
10. 4. 2020

Ekipa varnostnikov šteje 10 ljudi, za varovanje pa bosta vsakemu posebej odštela 400 funtov dnevno.

Glede ne to, da sta 31. marca tudi uradno nehala opravljati kraljeve dolžnosti, sta si morala Meghan Markle in princ Harry sama urediti storitev osebnega varovanja. Po poročanju portala The Mirror naj bi se odločila za nekdanje pripadnike britanskih vojaških enot SAS.

Meghan in Harry, ki so ju doslej varovali telesni čuvaji iz Scotland Yarda, sta svoje nove varnostnike izbrala v dveh podjetjih, čigar storitve so že uporabljali svetovno znani zvezdniki, kot so Brad Pitt, Angelina Jolie, Madonna in družina Ecclestone.

Čeprav sta zakonca izjavila, da sta sklenila zasebno financirane varnostne aranžmaje, se je še izvedelo, da bodo za njuno varnost vsaj delo še skrbeli tudi policijski uslužbenci londonskega Meta (The Metropolitan Police Service), ki jih plačujejo britanski davkoplačevalci. A pojavile so se težave.

"Med uslužbenci vlada minimalen interes za to delo. Sicer gre za vrhunsko delo, a nihče se noče odseliti na drugi konec sveta. Ti ljudje imajo svoje družine, prihodnost z Meghan in Harryjem pa je negotova, saj nihče ne ve, kje bosta dolgoročno živela," se je izvedelo iz virov, ki so blizu londonskemu Metu.

Par je sicer bival na kanadskem otoku Vancouver, kjer so bili za varovanje zadolženi kanadski policisti. Zdaj pa sta v ZDA, kjer bosta dobila nove varnostnike.

Najem ameriških varnostnikov bi ju tako stal 400 funtov na osebo na dan. Govori se, da bi lahko na letni ravni za varovanje odštela kar 4 milijone funtov, poroča Daily Mail.

Priporočamo