Harry in Meghan: V 3 letih od zmenka na slepo do viharja na dvoru

Harry in Meghan: V 3 letih od zmenka na slepo do viharja na dvoru (foto: STA) STA
15. 1. 2020

Mirno lahko rečemo, da se je znamenitemu paru v pičlih treh letih zgodilo več, kot se zgodi navadnim smrtnikom.

Njuna zgodba se je začela z zmenkom na slepo, sledila je zaroka, nato poroka, dojenček in največje presenečenje: napoved opustitve kraljevih dolžnosti. No, zdaj je jasno, da ne gre za običajen kraljevi par, ki se prilagaja pravilom in zvesto izpolnjuje svoje naloge. Daleč od tega.

Po tem, ko je novica presenetila vse, so njun odhod s prizorišča poimenovali "Megxit". Šlo je za odkrit namig, da se je vse skupaj zgodilo zaradi Meghan Markle. A odločitev sta očitno premlevala kar lep čas, saj Harry ni skrival, da mu življenje na tnalu javnosti niti malo ne diši.

Nekoč je celo izjavi, da je bil prepričan, da nikoli ne bo našel sorodne duše, ki bi lahko prenesla vse pritiske, dokler ni spoznal Meghan. Kot se je izkazalo, je zanjo bilo vse skupaj preveč nevzdržno.

Tako ne čudi dejstvo, da se je njuno novo leto začelo z odločitvijo, ki je odjeknila kot bomba: napovedala sta, da se bosta oddaljila od kraljeve družine, pridobila finančno neodvisnost in da bosta živela med Kanado in Veliko Britanijo.

Čeprav so tabloidi (so)odgovornost za to odločitev pripisovali njunim slavnim in znanim prijateljem (Oprah Winfrey, družina Obama, družina Clooney ...) je zdaj jasno, da je šlo za suvereno odločitev kraljevega para.

Čas bo pokazal, kako se bodo zadeve odvijale naprej. Jasno sta dala do znanja, da je pritisk javnosti prevelik in da včasih pred njim pokleknejo tudi "največji" - zgolj zato, da bi ohranili sebe in svoje najbližje.

Priporočamo