Harry in Meghan v finančni stiski, denarnico je moral odpreti princ Charles

Harry in Meghan v finančni stiski, denarnico je moral odpreti princ Charles (foto: Profimedia) Profimedia
28. 5. 2020

Princ Harry in vojvodinja Meghan Markle sta kmalu po opustitvi kraljevih dolžnosti z žalostjo ugotovila, da je konec tudi finančnih ugodnosti.

Samostojno življenje ju je stalo tudi tega, da sta se morala soočiti z odplačevanjem svojih dolgov - najprej za posestvo Frogmore Cottage, ki sta ga ob poroki dobila od kraljice Elizabete II. Hišo sta obnovila, a račun za to je znašal več kot vrtoglavih 2,7 milijona evrov.

Druga težava je plačilo računa za njuno varovanje v ZDA. Po poročanju tabloida The Sun bosta tudi to morala poplačati sama, česar nista pričakovala. Mislila sta, da bosta lahko obdržala britanske varnostnike, ki so zanju skrbeli doslej, a to bi šlo na račun britanskih davkoplačevalcev, kar pa ne gre. Na letni ravni ju bo varovanje stalo kar 4,5 milijona evrov, ki jih bosta morala odšteti iz svojega žepa.

Zato ne čudi dejstvo, da sta zakonca poiskala pomoč pri kraljevi družini, po poročanju Daily Maila sta se obrnila na Harryjevega očeta, princa Charlesa. Vir je za omenjeni medij dejal, da bosta zdaj lahko poplačala kraljici dolg za prenovo, očitno pa jima bo Charles pomagal tudi pri plačevanju varnostnikov.

Dokler ne stopita na svoje noge, bosta očitno še kako potrebovala pomoč družine, ki se je izkazala za nesebično.

Priporočamo