Harry Potter: Prihaja digitalni Harry

Vir: Lea
6. 7. 2011

J. K. Rowling se ne more posloviti od svojega super uspešnega in seveda dobičkonosnega junaka Harryja Potterja. Pravi, da je še vedno presunjena od odziva množice ljudi, ki so sprejeli njenega Harryja.

Zato niti ni čudno, da je avtorica knjig o Harryju Potterju za zveste oboževalce svojega knjižnega čarovnika pripravila spletno stran Pottermore, ki temelji na spletni izkušnji, povezani z branjem knjig iz serije.

Rowlingova je ob predstavitvi strani pripravila tudi pravi video, v katerem sporoča: “Tudi po sedmem filmu in osmi knjigi vsak mesec prejemam na stotine pisem, Harryjevi oboževalci ostajajo zaneseni in iznajdljivi. Zato bi se vam rada zahvalila, saj si noben pisatelj ne bi mogel želeti bolj čudovitega, raznolikega in zvestega bralstva. Zato sem za vas pripravila nekaj edinstvenega, spletno bralno izkušnjo, kakršne še ni bilo. Gre za enako zgodbo, a z nekaj ključnimi dodatki, najpomembnejši izmed njih je bralec. Digitalna generacija bo tako imela spletno bralno izkušnjo, zgrajeno okrog knjig o Harryju Potterju.”

Na spletni strani www.pottermore.com bodo knjige iz serije prvič na voljo tudi v elektronski obliki, avtorica pa bo z oboževalci delila tudi podatke, ki jih do zdaj še ni razkrila. Pottermore začne delovati oktobra, nekaj srečnežev pa bo lahko to izkušnjo dobilo že prej. Če želite vedeti še kaj več, pač spremljajte pottermore.com.

Prihaja Harry Potter in Svetinje smrti – 2. del

V zadnjem poglavju nepozabne sage o prigodah mladih čarovnikov se Harry Potter s pomočjo zvestih prijateljev Rona in Hermione vrne na čarovniško šolo Bradavičarko, da bi našel in uničil preostale uročene artefakte zlobnega čarodeja Mrlakensteina. Toda končni spopad med dobrimi in slabimi magičnimi silami je neizogiben, v osupljivih bojih na življenje in smrt pa se dokončno razkrijejo vse skrivnosti, laži in resnice o Harryjevi preteklosti. Harry Potter in Svetinje smrti – 2. del prihaja v slovenske kinematografe 14. julija 2011.

Režija: David Yates
Scenarij: Steve Kloves, J. K. Rowling
Igrajo: Emma Watson, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter, Gary Oldman, Alan Rickman, Daniel Radcliffe, Bill Nighy, Emma Thompson, Michael Gambon, Tom Felton, Rupert Grint, Bonnie Wright, Kelly Macdonald, Jason Isaacs, John Hurt