Harry, William in Kate prvič skupaj na londonskem maratonu: Vse za dober namen

Harry, William in Kate prvič skupaj na londonskem maratonu: Vse za dober namen (foto: profimedia) profimedia
Vir: Lady
27. 4. 2017

Londončani že nestrpno odštevajo dneve do londonskega maratona, ki se bo zgodil v nedeljo, 23. aprila.

Bodo pa letos tekače, ki naj bi jih bilo kar okoli 40 tisoč, ob številnem občinstvu ob progi podpirali in zanje navijali tudi člani angleške kraljeve družine.

Brata princ Harry in princ William ter njegova žena Kate se bodo dogodka namreč udeležili v imenu kampanje za duševno zdravje z imenom Heads Together, ki so jo začeli lanskega maja. Želijo si namreč, da bi letošnji maraton bil prepoznan tudi kot 'maraton duševnega zdravja' ter da bi se prav o duševnem zdravju v državi končno začeli pogovarjati bolj odprto in brez negativnega prizvoka.

Na maratonu bo sicer v okviru omenjene organizacije teklo tudi kar nekaj tekačev, ki se na ta velik podvig pripravljajo že dalj časa. Harry, William in Kate so jih imeli priložnost tudi spoznati, saj so se jim februarja letos pridružili na treningu.

Z njimi pa niso le klepetali, temveč so se jim tudi pridružili pri teku in seveda ostali brez sape. Sicer pa bodo tekače iz ekipe Heads Together kmalu gostili tudi na srečanju v Kensingtonski palači, ki bo potekalo le nekaj dni pred maratonom, v sredo, 19. aprila. Je pa princ Harry, ki je sicer pokrovitelj dobrodelnega sklada londonskega maratona in je na njem prisoten vsako leto, za vse tekače posnel tudi posebno video sporočilo. V njem jim je zaželel vso srečo pri njihovem podvigu ter jim tudi izdal, da bodo vsi prejeli poseben naglavni trak z napisom Heads Together.

Čeprav se zaveda, da bodo mnogi tekli za številne druge dobrodelne organizacije, pa si vseeno želi, da bi si na dan tekme na glavo nadeli tudi omenjen trak in s tem postali del gibanja, ki se zavzema za to, da bi se stigma, povezana z duševnim zdravjem, dokončno nehala.

Tina Ambrožič

Priporočamo