Heather Mills: Ni me sram povedati, da nosim protezo

Vir: Story
13. 5. 2011

Slovenijo je ta teden zaznamoval zvezdniški obisk Heather Mills, nekdanje manekenke in bivše žene Beatla Paula McCartneyja, ki je predstavila svojo linijo veganske hrane Redwood Foods. Ta je zdaj naprodaj tudi pri nas. Brez dlake na jeziku je Heather spregovorila o prometni nesreči, ki ji je zazna­movala življenje, prepovedana so bila le vprašanja o njenem slavnem bivšem možu.

Heather, ki je zaradi ljubezni nekaj časa živela celo v Sloveniji, se je z veganstvom srečala po hudi prometni nesreči, saj jo je podrl policijski motor in ji odtrgal nogo. “Zdravniki so jo hoteli rezati precej višje, nad kolenom, saj se rana ni in ni hotela celiti. Takrat me je v bolnišnici obiskala prijateljica, ki je veganka in si je z vegansko hrano pozdravila raka, ter mi svetovala, naj spremenim prehrano. Sprva je bilo precej težko, a ker je šlo za nogo, sem poskusila in noga se je res začela hitreje celiti,” je iskreno povedala zgovorna Heather, ki se je pozneje povezala tudi s podjetjem za izdelovanje protez, in začela proučevati robotsko tehnologijo.

Da ima namesto noge protezo, pa je prav nič ne moti: “To je še najmanj tragično, lahko bi se končalo veliko slabše. Ni me sram povedati, da nosim protezo, ne sramujem se svojega telesa in brez težav si nogo kjerkoli snamem! Tisti, ki želijo prikriti takšne stvari, se sami niso sprijaznili z dejstvom in se niso sprejeli v celoti, preveč gledajo na to, kaj si mislijo drugi, in premalo nase, kar se mi zdi žalostno,” je dodala 43-letna ljubiteljica smučanja, ki si želi nastopiti na paraolimpijskih igrah leta 2014 v Rusiji.

Slovenijo obožuje tudi zato, ker se je pri nas prvič srečala s hribi in smučanjem prav na Voglu, všeč so ji tudi avstrijske strmine, enkrat je imela možnost smučati celo s Tino Maze. “Veliko treniram in res si želim, da bi bile kvalifikacije uspešne. Rada imam izzive in v življenju rada poskušam nove stvari, tako da me nič ne ustavi.”

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story