Hmm, zakaj je pogrebni videz Meghan Markle še vedno sporen in se on njem še vedno govori?

Hmm, zakaj je pogrebni videz Meghan Markle še vedno sporen in se on njem še vedno govori? (foto: Profimedia) Profimedia
2. 10. 2022

Kršitev protokola! 

V ponedeljek, 19. septembra 2022, se je pisala zgodovina: v Westminstrski dvorani je potekal pogreb angleške kraljice Elizabete II, na katerem so se kraljevske osebnosti, politiki in zvezdniki z vsega sveta poklonili pokojni vladarici.

Med več tisoč ljudmi, ki so se udeležili usodnega dogodka, je bila očitno prisotna tudi britanska kraljeva družina. In če so odnosi v tem družinskem krogu, za katerega velja zelo strog protokol, razmeroma napeti, se zdi, da par Harry-Meghan zaradi vsega tega ne želi zmanjšati napetosti. Potem ko je sta prekršila protokol in se med različnimi procesijami, organiziranimi v okviru pogreba monarha, držala za roke, je zdaj na vrsti Meghan Markle, da s svojim pogrebnim videzom (ki je še tako eleganten) vnese razdor na kraljevi oder. Zakaj?

Usodni videz Meghan Markle povzroča razburjenje

Meghan Markle je bila na pogrebu kraljice Elizabete II. oblečena v obleko Stelle McCartney (ki jo že ima v modri barvi), črno ogrinjalo in črne semiš rokavice. A če se zdi, da je ta žalostni pogled povsem primeren za oči navadnega človeka, pa tega ne moremo trditi za protokol. In to z razlogom: nekaj centimetrov gole roke, ki jih kaže obleka Meghan Markle, bi bilo pravo kršenje strogih smernic britanske kraljeve družine. Če je ta podrobnost neškodljiva, pa uporabniki interneta in večni zagovorniki britanske kraljeve družine protestirajo proti tej "sporni" modni drznosti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eric Farr II (@ericfarrstyle)

Meghan Markle: poklon kraljici Elizabeti II

Čeprav je Meghan Markle s svojo obleko na dan pogreba morda povzročila nesoglasja, so mnogi vseeno lahko občudovali dragocen poklon, ki ga je vojvodinja Susseška izkazala kraljici: nosila je namreč uhane, ki ji jih je vladarica podarila leta 2018, tik preden se je poročila s princem Harryjem. Te dragulje je nosila že v torek, 14. septembra 2022, med sprevodom, ki je Elizabeto II. vodil iz Buckinghamske palače v Westminstrsko dvorano.

Fotografije: Profimedia

Preberite več na Elle.si