Hollywood: Prebrodili so težke čase in uspeli

Oprah Winfrey je že pri devetih 
letih postala žrtev spolnih zlorab, 
pet let pozneje pa je povila sina, 
ki je kmalu po rojstvu umrl. (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
28. 5. 2014

Nesrečna otroštva in življenjske tragedije so obeležili življenja nekaterih največjih zvezdnikov na svetu, ki so z napornim delom in spletom srečnih okoliščin kljub temu poželi velikanski uspeh.

Televizijska voditeljica in poslovna ženska Oprah Winfrey, danes ena od najvplivnejših žensk na svetu, je imela izrazito težko otroštvo. Ko se je rodila, sta bila njena starša še najstnika, ki sta se kmalu po njenem rojstvu razšla. Ko je bila stara komaj devet let, so jo začeli zlorabljati stric, bratranec in družinski prijatelj. Pri 13 letih je zaradi spolnih zlorab pobegnila od doma, leto dni pozneje pa je povila sina, ki je kmalu po rojstvu umrl. Vse se je korenito spremenilo, ko je dobila priložnost kot poročevalka za lokalno televizijsko postajo. Od takrat se je njena kariera le še strmo vzpenjala.

Charles Theron, oče lepe oskarjevke Charlize Theron, je bil alkoholik, ki je v vinjenem stanju pogosto zlorabljal soprogo in hčerko. Med enim od družinskih prepirov je fizično napadel svojo soprogo Gerdo Maritz in njej ter takrat 15-letni Charlize grozil, da ju bo ubil. Gerda ga je v prisotnosti hčerke v obupu ustrelila, kar je bilo zanj usodno. Ker ga je ustrelila v samoobrambi, ni bila kaznovana.

Kanadska pevka Shania Twain je odraščala v siromašni družini, ki se je neredko znašla v situaciji, da ni imela dobesedno ničesar za jesti. Ko je bila stara 22 let, sta ji mama in očim umrla v prometni nesreči, zato je morala skrbeti za svoji sestri, polbrata in nečaka svojega očima, ki ga je ta posvojil, ko mu je umrla mama.

Agresivni oče igralca Kevina Spaceyja se je včasih oblekel kot Adolf Hitler in bil aktivni član ameriške nacistične stranke.

Igralec Kevin Spacey nikoli ni spregovoril o svojem milo rečeno čudnem otroštvu. Bolj zgovoren je bil njegov starejši brat Randy, ki je razkril, da so s sestro Julie odraščali ob agresivnem očetu, ki se je včasih oblekel kot Adolf Hitler in bil aktivni član ameriške nacistične stranke.

Virginia King, mama slavne igralke Demi Moore, je bila še najstnica, ko jo je povila, poleg tega pa je bolehala za bipolarno motnjo in bila odvisna od alkohola. Za bodočo zvezdnico je zato večinoma skrbel njen očim Dan Guynes, ki pa je bil prav tako alkoholik. Ker je pogosto menjaval službe, se je družina pogosto selila. Virginia in Dan sta redno zlorabljala drug drugega, leta 1980, dve leti po tem, ko sta se ločila, pa je Dan storil samomor. Demi je pri 16 letih odšla od doma in srednjo šolo obesila na klin, stvari pa so se spremenile na bolje, ko je dobila vlogo v seriji General Hospital.

 Keanuju Reevesu življenje ne prizanaša, med drugim je izgubil najboljšega prijatelja, otroka in srčno izbranko.V življenju simpatičnega igralca Keanuja Reevesa se je zgodil pravi niz tragedij. Ko je bil star komaj tri leta, je njegov oče zapustil družino, leta 1993 pa je zaradi prevelikega odmerka mamil umrl njegov najboljši prijatelj, igralec River Phoenix. Decembra 1999 je njegova srčna izbranka Jennifer Syme povila mrtvo punčko, leto in pol pozneje pa je Jennifer izgubila življenje v prometni nesreči.
Družina igralke in pevke Rose McGowan je bila del kulta, imenovanega Children of God, ki je prisegal na 'svobodno ljubezen'. Rose je pozneje pojasnila, da je ta svobodna ljubezen vključevala tudi najrazličnejše perverzije. Moški del kulta je predstavljal vodje, ženske pa so bile njihove spolne sužnje. Ko je bila stara devet let, je njen oče Daniel, ki je vodil italijansko vejo 'božjih otrok', na srečo izstopil iz kulta. Za to potezo se je odločil zato, ker so se člani kulta začeli zavzemati za seks med odraslimi in otroki

TIM JERAS

Priporočamo