Hollywoodske žrtve nasilja med otroki

14. 11. 2012 | Vir: Lea
Deli

Nasilje v šolah je na žalost čedalje pogostejši pojav. Tudi nekatere največje svetovne zvezdnike so v mladosti njihovi sošolci tepli in zbadali, ker se niso vklopili v 'normalno' družbo. Verjetno ni boljšega načina za maščevanje šolskim nasilnežem od planetarne slave, ki so jo žrtve nasilja med otroki požele kljub travmatičnim izkušnjam iz mladosti.

Christian Bale je preživljal pravi pekel na Zemlji, in sicer zaradi vloge, ki jo je že pri 13 letih dobil v filmski uspešnici Cesarstvo sonca slovitega režiserja Stevena Spielberga. Zaradi njegovega izjemnega uspeha in posledične zavisti ga je nekaj fantov iz šole več let pretepalo in zbadalo.

Igralka Winona Ryder je doživljala morda celo najbolj brutalno obliko maltretiranja: "Ko sem krenila proti stranišču, so me neke punce zgrabile za glavo in me butnile v omarico. Ko sem padla in ležala na tleh, so me tako zbrcale, da so me morali v bolnišnici šivati. Čez nekaj let sem v baru srečala eno od punc, ki so mi to storile. Prosila me je za avtogram, jaz pa sem ji rekla: Se spominjaš deklice, ki si jo pretepla v sedmem razredu? To sem bila jaz. Izgini, prekleto!"

Prelepo igralko Jessico Alba so maltretirali tako pogosto, da jo je moral oče vsak dan pospremiti v šolo: "Kosilo sem jedla v učiteljičini pisarni, da mi ni bilo treba sedeti z drugimi dekleti. Sem mešane rase (ima danske, mehiške in kanadske korenine, op. a.), poleg tega pa so bili moji starši siromašni, zato nikoli nisem imela novih oblačil ali torb."

Chris Colfer, zvezdnik priljubljene najstniške serije Glee, je bil drobne telesne konstitucije, poleg tega pa je homoseksualec, zato je večino šolskih dni – kot pravi – preživel zaprt v omari: "Če se ne bi pojavili mobilni telefoni, bi bil po mojem še vedno zaprt v tisti omari. Tako zelo so me maltretirali, da sem se hotel izobraževati kar doma." Seveda so ga tudi redno zmerjali s 'pedrom'.

Celo Tom Cruise se spominja, da so ga fantje, ki so bili višji in močnejši od njega, stalno odrivali in tepli: "Srce ti bije kot noro, znojiš se in imaš občutek, da boš bruhal. Nisem ravno visok in nikoli nisem hotel nikogar tepsti, a sem vedel, da moram nasilneža enkrat močno udariti, sicer me ne bo nehal gnjaviti."

Tudi današnja 'vampirka' Kristen Stewart je trpela zbadanje kolegic: "V šestem razredu osnovne šole me je med telesno vzgojo neka punca pogledala in rekla: O, bog, saj to je vendar odvratno. Si ne briješ nog? Potem so se mi vsi smejali, kar me je seveda zelo motilo."

Le kdo bi si mislil, da se kontroverzna glasbenica Lady Gaga nikakor ni znala vklopiti v svojo srednješolsko družbo? "Želela sem biti kot Boy George in počutila sem se kot čudakinja. Dolgo sem potrebovala, da sem se sprijaznila s tem, kar sem," pojasnjuje priljubljena zvezdnica.

Pevka in igralka Demi Lovato spada med tiste, ki v srednji šoli še zdaleč niso uživali: "Učenci so pisali sovražne peticije proti meni in jih pošiljali vsem, da bi se podpisali, na zabavah pa so uničevali moje cedeje z demo posnetki. Poleg tega so večkrat stali na drugi strani ceste pred mojo hišo in vpili. V čustvenem smislu sem vse to težko prenašala, zato sem komaj čakala, da pobegnem."

Igralec Jason Segel je žrtev postal zaradi hitre rasti. Zgodaj je bil namreč že zelo visok in posledično tudi neroden: "To so grozni spomini, ki se ponavljajo vsakič, ko zapadem v negotovost. Sošolci so se postavili okoli mene, mi skakali na hrbet in vpili 'zajahajmo velikega debila'."

Režiser Steven Spielberg je bil klasični piflar, ki je igral v šolskem orkestru, zato se ni mogel izogniti zbadljivkam na svoj račun, zaradi judovskega porekla pa se je srečeval tudi z antisemitizmom.

Michelle Trachtenberg, zvezdnica priljubljene najstniške serije Opravljivka, je razkrila, da se je na neki zabavi iz nje norčevalo kar 150 otrok, njihov vodja pa je bil fant, v katerega je bila zaljubljena.

Lepa igralka Megan Fox je prepričana, da so nasilni otroci predvsem negotovi vase: "Intenzivno so me maltretirali in bilo mi je zelo težko. Mislila sem, da srednješolskih let nikoli ne bo konec. To so štiri leta življenja in stalno sem morala spominjati samo sebe, da imajo tisti, ki me gnjavijo, svoje težave. To mi je pomagalo."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord